O eventuala candidatura a lui Viorel Iliuta nu este privita cu ochi buni de catre talibanii partidului. O parte dintre acestia conditioneaza sprijinul pentru Iliuta de rezultatele pe care acesta le va scoate la alegerile locale. Viorel Iliuta este presedintele Organizatiei Municipale PNL si este responsabil de pregatirea si derularea campaniei electorale a partidului in municipiul Botosani.

Vicepresedintele PNL, Verginel Gireada declara ca nu sustine o eventuala candidatura a lui Viorel Iliuta decat in anumite conditii:

Acuma toti vor sa candideze dar trebuie sa aiba si niste merite si niste rezultate in spate. Eu declar cu mana pe inima ca voi sustine o candidatura a lui Viorel Iliuta pentru functia de deputat numai daca la alegerile locale scoate in municipiul Botosani in scor cu 5 in fata. Altfel nu are ce cauta pe liste si nu se va bucura de sustinerea multor primari PNL. E bataie mare pe locurile pe care partidul le considera eligibile„.

Asa cum am anunta in urma cu doua zile, Viorel Iliuta este favoritul partidului sa ocupe locul doi pe listele de candidati la camera deputatilor, fapt care a inceput sa agite spiritele in PNL.