Migrarea unui numar mare de membri USR catre PSD a starnit numeroase reactii in mediul politic. Candidatul independent la Primaria Botosani Catalin Silegeanu, printr-un comnicat de presa condamna traseismul sustinand ca ” Încă o dată demonstrează că interesul personal este mai presus de orice iar prin ceea ce se întâmplă azi migrația politică se răsfrânge și în rândul tinerilor la început de carieră. Din păcate și unii tineri calcă pe urmele baronilor politicii românești.”
Silegeanu se refera practic la toate achizitiile noi facute de partidele politice, care in preajma alegerilor au declansat o goana dupa membri fara precedent. Redam comunicatul integral:
Rămân surprins cu ce se lauda partidele acum…Traseismul politic de la un partid la altul se numeste in prag de alegeri: Realizare.  In loc ca intr-un comunicat de presa partidul care susține candidatul sa ne prezinte realizările acestora in atâția ani de administrație, contribuția sa personală la bunăstarea și dezvoltarea orașului , precum și planurile sale de viitor ce primim? Câțiva tineri de la USR au plecat de acolo și s-au înscris in PSD. Nu oameni cu experiența in organizare , dezvoltare și cu viziune ci “10 tineri, licențiați în domeniul tehnic, economic, științe politice, informatică, relații publice, administrarea afacerilor cu preocupări în domeniul antreprenoriatului”.
Dacă își vor expune public ideile proprii , dacă vor încerca sa pună in aplicare “A servi  mai presus de sine” , a vedea binele cetățeanului și nu umplerea propriului buzunar , cred ca in curând vom citi: Grup de 10 tineri excluși din PSD candidează independenți la funcții care cred ca experiența ii ajuta in a dezvolta orașul , a crea condiții ca oamenii sa nu mai părăsească orașul , sa existe canalizare , iluminat public , transport public , teatru , spații verzi și un oraș curat in care cu plăcere sa trăiască. Pana atunci voi urmări cu interes acțiunile celor 10 tineri.
Migraţia politică e greu să o subscriem unor principii morale în faţa cărora s-ar afla un politician sau altul. Rămânem politicieni cu o foaie de parcurs în trecutul apropiat sau mai îndepărtat, politicieni care din păcate, va continua să existe. Încă o dată demonstrează că interesul personal este mai presus de orice iar prin ceea ce se întâmplă azi migrația politică se răsfrânge și în rândul tinerilor la început de carieră. Din păcate și unii tineri calcă pe urmele baronilor politicii românești.

In încheiere m-as fi bucurat sa aud ca oameni de afaceri , cu afaceri proprii , fără interese se alături echipei , ceilalți ce pleacă de la un partid la altul sunt doar niște traseisti ce negociază funcții care sa ii satisfacă financiar-Chiar dacă nu fac NIMIC.