Un document intern USR Botosani spulbera orice umbra de sperante despre democratia din partid. Un document intern, procesul verbal al sedintei Biroului Judetean din 10.07.2020 arata cum sunt transate problemele in interiorul USR: sanciuni blande pentru cei care sunt apropiati conducerii si decizii care spulbera orice fel de alianta cu partidul condus de Andrei Dranca. Prin decizia de vineri a Biroului Judetean USR Botosani s-a spulberat orice fel de alianta cu partenerii de la nivel national de la PLUS. Filiala Judeteana Botosani prin sefii ei a hotarat de la sine putere ca vor avea candidati proprii la alegerile locale, excluzand din start o alinta cu PLUS, partenerul traditional al partidului. Practic daca Dacian Ciolos ar veni in Botosani in vizita electorala cei de la USR nu ar catadicsi nici sa se dea jos din pat.

Filiala judeteana USR va participa in nume propriu la alegerile privind Consiliul Judetean Botosani din anul 2020. Decizia de a participa in nume propriu sau in alianta cu PLUS la alegerile locale din fiecare UAT va fi luata de fiecare filiala in parte”. 

Astfel arata decizia liderilor USR Botosani care arata cat de mult se poate conta pe cuvantul USR intr-o eventuala alianta de dreapta.

Pentru atacuri jignitoare la adresa unor membri de partid candidata Raluca Curelariu a fost „sanctionata” cu ridicarea atributiilor de comnicare pentru o perioada de 6 luni in cadrul partidului. Ea va putea candida nestingherita in continuare desi mai multe voci din USR sustin ca nu este persoana potrivita sa ii reprezinte in Consiliul Local.

Dupa sedinta au continuat insa atacurile pe grupurile de comunicare interna din partid. Practic cine este amic cu Gelu Graur sau merge la concertele organizate de acesta la OLD School, pub-ul din centrul orasului pe care celebrul cantaret il detine, devine automat tinta intrebarilor si ironiilor liderilor de partid. Cel putin asa sunt interpretate intrebarile pe care vicepresedintele USR si candidatul pe liste la CJ Ady Hobjila le pune celor care au indraznit sa participe vineri la un concert la Old School. Faptul ca Gelu Graur a castigat competitia interna si a fost desemnat candidat la primarie dar a refuzat dupa ce si-a dat seama ca liderii USR nu urmareau decat sa-l pacaleasca, pare sa fi lasat urme adanci in partid. Sefii USR Botosani nu mai suporta nici sa auda de Graur si cauta sa marginalizeze pe oricine mai are vreo legatura cu aceasta.

Discutia e de pe grupul „Unicorni slobozi” :)))))))))))))))))))))))))))))))) si Ady Hobjila ironizeaza muzica produsa de Gelu Graur si descoase subversiv pe cei care au participat la concertele organizate la Old School. Practic oricine calca pe acolo devine suspect si e declarat persoana non grata in partid, unde au loc doar membri disciplinati si prieteni cu conducerea. Practic este de asteptat un alt val de plecari din USR tocmai din cauza ca cei care conduc partidul nu se multumesc doar cu a face politica. Ei isi manifesta controlul si asupra vietilor personale ale membrilor.

Nu aceleasi intrebari le-a pus Ady Hobjila si presedintelui USR Botosani Andrei Dranca care a participat la un concert organizat de OLD School si Gelu Graur imediat dupa demiterea acestuia din partid.