Deviza „USR e fain” tinde sa devina din ce in ce mai mult o axioma. „USR e fain”, ati inteles! Si gata. E fain de tot. Si de fain ce e, la propunerea filialei Botosani a fost instituit un cod de conduita a celor faini din USR. Este o premiera in politica locala deoarece nici un partid nu a mai avut o asemenea idee. Practic membri USR devin „arieni puri”, „nepatati”, „virgini”, numai buni de pus in rama sau, asa cum isi doresc liderii, pe scaunele puterii. Acestia au devenit peste noapte iepurasul din banc, care desi avea si bricheta si chibrit, tot a luat bataie de la urs pentru ca nu avea basca. Pentru ca dojana si scandalul sunt mama invataturii, calapoadele de standard ale USR cauta sa dreseze numai membri disciplinati, fideli, tacuti, fara opinii, numai buni de manevrat. In felul acesta, PSD se va umple de membri noi, tineri, numai buni de facut politica. Pentru ca da, PSD face politica spre deosebire de USR care nici el nu stie ce face.

Iesirile pe grupurile de comunicare interna din partid ale lui Ady Hobjila si ciracilor sai dau dimensiunile exacte a ceea ce se intampla in USR. Slab condus de catre Dranca care mai mult prefera sa taca din gura si sa se afunde si mai tare in aburii sau fumurile tari ale puterii, ametit de  THC-ul peste limita izvorat din fumurile norilor unde e catarat,  USR Botosani isi da afara copiii. Si culmea, acestia prefera sa pleca la PSD. Asta dupa ce au strigat cu toti impotriva Ordonantei 13, dupa ce au strigat pentru autostrazi si au purtat tricouri cu #rezist.

Fantoma lui Gelu Graur ii bantuie rau de tot, desi Gelu Graur nu are nici o vina pentru acest lucru. Nu e vina lui ca e celebru, ca a demonstrat ca e mai pregatit decat toata conducerea USR la un loc, ca are multe scoli, ca vorbeste multe limbi straine, ca are o sotie frumoasa, trei copii extraordinari si ca manageriaza o afacere de succes. Pe Gelu Graur nu-l mai intereseaza USR partid care a vrut sa-l traga pe sfoara prin Dranca si compania, il intereseaza sa fie lasa in pace si restul sa-si vada de treaba lor. Dar, stupoare, ei, cei din USR il transforma in bau-bau, crescandu-i cota si tremurand de frica lui.

Buuuuuun, iata regulile impuse celor din USR Botosani, reguli care trebuie aplicate cu strictete, altfel urmeaza excluderea din partid si trimiterea la batalionul disciplinar, regimentul PSD:

chiar daca aveti bricheta, daca Gelu Graur va cere un foc, nu-i dati. 

-femeile din USR sunt obligate atunci cand se intalnesc pe strada cu Gelu Graur sa-i dea cu poseta in cap

-animalele de companie ale membrilor USR trebuie dresate astfel: cainii sa-l latre pe Gelu Graur, pisicile sa-l zgarie. 

-chiar si daca va fi concert U2 sau Iron Maiden la Old School, este interzisa participarea membrilor USR

-USR-istii adevati nu beau cafea, suc sau bere la Old School. 

-televizoarele trebuie stinse atunci cand Gelu Graur are vreo emisiune

-vor fi evitate atat rudele cat si prietenii lui Gelu Graur, se risca excluderea din USR si bagarea fortata in PSD a celor care nu se conformeaza

-membrii USR nu au voie in trafic sa dea prioritate masinii lui Gelu Graur

-daca Gelu Graur bea Coca-Cola, membrii USR sunt indemnati sa consume doar Pepsi

-strada pe care locuieste Gelu Graur nu este frecventabila adevaratilor membri de partid

Deci e limpede. USR e atat de fain incat nici macar Gelu Graur care a fost acolo nu are cuvinte sa il descrie. Atata timp cat se rezuma sa nu iasa din sediu sau de pe terasa de la Ciresarii, conducerea USR e la fel de faina ca si partidul. E atat de faina incat va ramane singura in tot sediul cautand sa lupte cu un PSD sau PNL mult mai bogati in membri tineri, care din pacate si-au capatat statutul de traseisti.