Nelu Tataru: Se va prelungi sigur starea de alerta dupa 15 iulie!

Ministrul Sănătății Nelu Tătaru a vorbit ieri la o televiziune centrala despre starea de alertă cât și despre situația coronavirusului la nivel național. Acesta a declarat, la B1 TV, că prelungirea stării de alertă la 15 iulie este una iminentă. Într-o notă mai bună, întrebat dacă starea de urgență va reveni în următoarele săptămâni, ministrul Nelu Tătaru a declarat că asta nu se va întâmpla.

În acest moment nu avem evoluția pentru o stare de urgență. Noi suntem pregătiți pentru o perioadă de 2 săptămâni, cele 14 zile, să avem o evoluție flujctuantă cu creșterea numărului de cazuri. Dar prelungirea unei stări de alertă, după 15 iulie, este aproape iminentă.”, spune ministrul Sănătății.

Suntem într-o stare în care eram pregătiți la 1 iulie să mai facem alte măsuri de relaxare dar evoluția nu ne-a permis. Măsurile de relaxare depind de evoluție. Evoluția depinde de noi ca sistem medical, cum gestionăm cazurile dar și de partenerii noștri fie că sunt agenți economici sau populația civilă, care au niște reguli de respectat. Sunt niște reguli foarte simple pe care le repetăm de la începutul acestei pandemii”, a mai spus Nelu Tătaru.

La nivel local e posibilă carantinarea unor anumite localități, unor anumite regiuni, dar în general e mecanismul izolării de care avem nevoie. Acel pacient sau acea familie în izolare își consumă boala cele două săptămâni, nemergând în mediul său, nu face acea transmitere și se închid focarele. Este o regulă foarte simplă. În momentul în care nu acceptăm, mergem și facem acele distracții la mare, fără a păstra vreo regulă de distanțare, fără portul vreunei măști, e normal că toți cei care se întorc de acolo în teritoriu să constituie.”, a spus ministrul.
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a intrat în contre cu cei de la PSD. Anunţul social-democraţilor referitor la votul asupra legii privind carantina şi izolarea reprezintă un „fals motiv”, spune ministrul. Mai mult, acesta, a precizat că explicaţii asupra proiectului au fost date în repetate rânduri.
sursa: www.capital.ro
By |2020-07-14T07:27:44+03:0014 iulie 2020|TOP NEWS|

Comenteaza

Go to Top