Starea de alertă se prelungeşte cu încă 30 de zile pe tot teritoriul României!

România va intra, începând cu data de 16 iulie, în alte 30 de zile în care va fi valabilă starea de alertă. Este a doua prelungire a stării excepţionale pe care Guvernul Orban o decide.

Executivul va adopta, miercuri, mai întâi în Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi mai apoi în şedinţa de Guvern, Hotărârea privind prelungirea stării de alertă, pe tot teritoriul României, pentru încă 30 de zile, conform unor surse oficiale.

Guvernul nu ar dori să introducă restricţii suplimentare, pe lângă obligaţiile aflate în vigoare, privind purtarea măştii în spaţiile închise, închiderea unor domenii de activitate, precum restaurantele, cinematografele şi sălile de spectacole.

Guvernul nu va lua, însă, nici măsuri de relaxare, aşa cum era prevăzut, iniţial, după evaluarea situaţiei epidemiologice, la fiecare două săptămâni. Redeschiderea restaurantelor a fost discutată, iniţial, cu cei din domeniu, pentru începutul lunii iulie însă evoluţia îngrijorătoare a epidemiei de coronavirus a dus la amânarea unei decizii.

Premierul Ludovic Orban afirma, recent, că în urma creşterii cazurilor de infectare cu COVID-19, autorităţile ar putea lua decizia de a închide terasele şi cluburile, după ora 22.00.

de |2020-07-15T04:28:15+03:0015 iulie 2020|TOP NEWS|

Leave A Comment