Tablete neperformante la pret dublu achizionate de primaria Lunca si impartite elevilor! Dispozitivele nu au 4G!

Bataie de joc pe bani publici in an electoral. Asta au inteles primarii din judet sa faca pe perioada de carantina cand s-au inghesuit sa plateasca sume exorbitante pentru a-i multumi pe votantiin consemnati la domiciliu. Si s-au inventat tot felul de pomeni numai ca edilii sa iasa in evidenta. Este cazul comunei Lunca unde primarul Marcel Marcu a „fericit” toti copiii din zona carora le-a cumparat tablete pentru a putea face scoala on-line. Nu mai putin de 495 de tablete au fost achizionate direct de la Orange de catre primaria Lunca, tablete care sunt folosibile la orice, numai la facut scoala nu.

Este vorba de „celebra” marca Vonino, pentru care primaria Lunca va plati din luna august 14.500 de lei pe luna abonament, pentru o perioada de un an. Practic in perioada contractata primaria Lunca va plati catre Orange suma de 192.000 de lei, adica vor plati pentru o tableta 389 lei fara TVA,  dublu decat pretul afisat de siteurile de vanzari electronice pentru tableta Vonino.

Evident decizia de achizionare tablete a fost luata de primarul Marcel Marcu de capul sau, fara a se consulta cu nimeni. Pentru ca daca s-ar fi consultat ar fi aflat ca tabletele cumparate si daruite copiilor din comuna sunt 3G deci nu prea ai ce face cu ele in caz ca se urmeaza cursuri de scoala on-line. Internetul este gratis insa trebuie sa si functioneze, lucru care nu se intampla. Dealtfel copiii care au primit tabletele sustin ca acestea functioneaza foarte prost si nu pot intra de pe ele pentru a face ore decat cu mare greutate.

A fost efectuată procedura de achiziții publice a unui număr de 495 de tablete cu abonament de internet nelimitat inclus, urmând ca, în cel mult 10 zile, să intrăm în posesia acestora pentru a putea desfășura în cele mai bune condiții ȘCOALA ONLINE”, declara la acea data in luna februarie primarul Marcel Marcu pentru un site de presa local.

De fapt achizitia a fost facute pe bani publici foarte multi pentru a-i astampara setea primarului Marcel Marcu de imagine. Acesta intentioneaza sa candideze din partea PSD pentru inca un mandat la primaria Lunca. El a impratit intr-un weekend personal tabletele prin comuna, profitand de acest eveniment construit pe bani publici pentr a-si spori capitalul electoral.Practic orice eveniment in care este implicata primaria se transforma in campanie de alegeri. Orice drum, orice podet, orice scoala care s-a construit, s-a construit numai si numai datorita primarului Marcu Marcel si a Partidului Social Democrat din care face parte.

La fel si cu tabletele, insa de data aceasta primarul Marcu a dat gres, achizitionand tablete slabe, neperformante, fapt care a starnit nemultumirea celor care le-au primit.

 

 

 

 

 

 

 

de |2020-07-18T06:46:44+03:0018 iulie 2020|Fără categorie, TOP NEWS|

Leave A Comment