Apel către Insituțiile Statului – Prevenție, avertisment și  apoi amenzi , respectați codul de etică și conduită , respectați antreprenorul și cetățeanul.

Având în vedere creșterea numărului de îmbolnăviri cu virusul COVID-19 , la Botoșani și nu numai s-a început o campanie de verificare a felului în care societățile comerciale aplică măsurile de diminuare a riscurilor pentru activitățile desfășurate în spațial public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protective individuală de către angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea la evenimente a unui număr limitat de personane.

Cer public instituțiilor angrenate în această acțiune și anume polițiștilor, inspectorilor sanitari, inspectorilor de muncă, inspectorilor de la Protecția Consumatorului și Poliției economice să folosească mai mult prevenția, avertismentul și apoi amenda, iar sancțiunea să fie aplicată numai acolo unde există motive extrem de solide.

Vă rog pe această cale să nu dați amenzi abuzive. Antreprenorii botoșăneni, precum și cetățenii, au trecut și încă trec printr-o perioada grea din cauza pandemiei de COVID-19 și din cauza măsurilor care au întârziat să apară de la Guvern pentru ajutorarea acestora și pentru relansarea economică.

Atunci când se dă amendă să se facă cu motive extrem de solide și extrem de serioase și va rog să accentuati foarte mult necesitatea funcției de prevenție.

Fac un apel către mediul de afaceri, pentru că suntem obligați să ne conformăm solicitărilor oficiale, dar nu trebuie să renunțăm la drepturile noastre: dacă suntem neîndreptățiți, putem și trebuie să ne căutăm dreptatea în justiție.

Pandemia este o ocazie bună să încercăm să devenim mai conștienți în ceea ce privește drepturile și obligațiile pe care le avem ca și cetățeni.