Candidatul la primaria municipiului Botosani Catalin Silegeanu a dat publicitatii o scrisoare deschisa adresata alegatorilor din oras. El adreseaza un indemn la a vota persoana si nu partidul sustinand ca oamenii sunt satui de pacaleli electorale. Redam mai jos continutul integral al scrisorii:
Dragi botoșăneni,
Mă bucur că vă îndreptați atenția asupra candidaturii mele la Primărie ca și candidat independent.Observ că sunteți sătui de a vota doar partide politice și nu omul care reprezintă funcția.
 Am să vă răspund cât mai principial la întrebările adresate, nu tocmai puține.
Planul meu pentru Botoșani , pentru cetățeni este împărțit în mai multe etape. Voi reda mai jos o parte din el.
Strategia de dezvoltare a orașului Botoșani este una foarte amplă și cuprinde toate sectoarele acestui oraș  istoric, cultural, cât și al întregului județ .
Cunosc în profunzime problema  infrastructurii, a canalizării, a edificiilor culturale, sociale, ale învățământului, dar și a turismului  de care am fost privați de atât de mulți ani .
Cunosc și împărtășesc cu voi tristețea plecării tinerilor în țări străine sau în alte orașe mai puternic dezvoltate. Botoșaniul nu pierde  doar tineri, orașul Botoșani pierde generații, pierde cultură, tradițiile și datinile pe care s-au zidit acest oraș .
Acum, pe ultima sută de metri, cu două luni înainte de alegeri, urmăresc cu câtă  rapiditate se pun în mișcare anumite planuri de dezvoltare ale orașului.
Trebuie oprite aceste acțiuni care nu duc la dezvoltarea orașului și nu vin în ajutorul cetățenilor.
S a semnat contractul de finalizare a Teatrului și  cam atât S-a mai semnat de câteva ori .Va reamintesc că acest constructor  a făcut  o restaurare doar de mântuială .Clădirile istorice și cele din patrimoniu național  trebuiesc restaurate  după devize și indicații foarte bine trasate de către arhitect ,sub supravegherea directă a Primăriei .Din păcate descopăr că același constructor a  mai primit un alt contract pentru conservarea clădirii pe toată perioada restaurării dar și pe timp de iarnă .
Valoarea contractului a fost de 500.000 Ron , o sumă foarte mare.
Cetățenii orașului Botoșani nu merită un asemenea tratament de luare în batjocora de către cei  care au venit și le-au cerut votul.
Vreau pentru botoșăneni cultură, Mihai Eminescu este reprezentat de o clădire, Mihai Eminescu reprezintă valoarea unei generații lăsate moștenire întregului neam românesc. Vreau că acesta și toată opera lui să fie ridicate la cel mai înalt rang. Botoșaniul merită acest lucru prin spectacole , prin cenacluri de poezie.
 
ANL-urile sunt foarte utile oamenilor. Dar sunt ele de ajuns pentru Botoșani? Doresc să realizez o dezvoltare fiabilă și de durată a acestui oraș. Cetățenii merită construcții solide, dotate cu toate utilitățile .
 
Doresc un transport în comun ecologic, sigur, accesibil, un transport gratuit pentru cei în vârstă, noi toți le datorăm acest respect!
 
Dragii cetățeni, vă rog să fiți alături de mine  să fiți  parte din acest proiect: Botoșani – Oraș European!
 
Cu stimă
Cătălin Silegeanu
Candidat independent