Deși alocaţiile pentru copii ar trebui dublate de la 1 august, în urma hotărârii CCR, acest lucru nu se va întâmpla. În schimb, Guvernul are în lucru varianta care ar majora cu 15% alocațiile de la 1 septembrie.

Astfel, potrivit legii promulgate de preşedinte, alocaţiile pentru copii ar trebui majorate de la 1 august după cum urmează:

– 600 lei pentru copiii cu vârsta de până la 2 ani sau de până la 3 ani, în cazul copilului cu handicap

– 300 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 ani şi 18 ani

– 600 lei pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 3 ani şi 18 ani, în cazul copilului cu handicap

Prin urmare, potrivit unor surse guvernamentale, Executivul ia în calcul varianta creşterii alocaţiilor pentru copii cu un procent de 15%.

Şi majorarea pensiilor cu 15% de la 1 septembrie este în discuţie, însă deocamdată acest lucru este la nivel de discuţie, nefiind luată o decizie în accest sens.

La începutul lui iulie, ministrul de Finanţe afirma că pensiile pot creşte cu 10%, chiar dacă efortul financiar va fi mare. Creşterea cu 40%, aşa cum este prevăzută în legea adoptată de Parlament, „ar fi fost o bombă pentru stabilitatea economică”, chiar dacă nu exista criza provocată de coronavirus, mai aprecia ministrul liberal.

sursa: money.ro

 

Potrivit Legii pensiilor aflată în vigoare, pensiile ar trebui să crească cu 40% de la 1 septembrie 2020.

 

Cât despre creşterea salariilor pentru profesori de la 1 septembrie, Executivul ia în calcul o amânare a măsurii, potrivit surselor citate.