Povestea cumplitaa a Lumitei Livanu din Vorniceni a fost scoasa la suprafata de catre Daniel Caslaru, presedintele Asociatiei Grup Civic din Botosani. Acesta a lansat un apel catre toti cei care au posibilitatea sa ajute. Efortul nu e mare, Luminita are nevoie doar de o camera unde sa stea in niste conditii civilizate si de o soba. In vremurile in care visele se refera doar la bani, functii si putere, Luminita Livanu din Vorniceni cauta prin intermediul Asociatiei Grup Civic Botosani o portita care sa ii deschida calea spre civilizatie. Redeam mai jos integral postarea lui Daniel Caslaru cu convingerea ca ea va sensibiliza suficiant si va aduce in casa Luminitei Livanu o umbra de civilizatie:

Astăzi am ajuns în comuna VORNICENI, unde am găsit o tânără cu o poveste tragică de viață, o tânără care poate să spună că s-a născut a doua oară. Livanu Luminița Elena are 34 de ani și, din păcate, este imobilizată la pat din cauza fostului soţ care, în urmă cu un an, aflat în stare de ebrietate, a lovit-o cu un fier în cap lăsând-o într-o baltă de sânge. În timpul căsniciei a avut parte doar de bătaie şi muncă la câmp. Era luată de lângă copii și forţată să lucreze la câmp, iar copiii rămâneau acasă singuri și flamanzi.
În cele din urmă, copiii au fost luați de către stat, iar mama a rămas singură să îndure bătăile încasate zilnic. Într-una din zile, soţul ei, aflat sub influenta alcoolului, a întrecut orice măsură și a lovit-o în cap cu un metal dur, lăsând-o într-o baltă de sânge, fără a suna după ajutor. După câteva zile, alertaţi de strigătele ei, vecinii au sunat la ambulanţă şi a fost transportată la spital, dar starea ei de sănătate era din ce în ce mai rea.
După câteva săptămâni, Luminița a rămas paralizată, fără a mai putea vorbi măcar. La un moment dat, doctorii l-au chemat pe fratele ei mai mare să o ia acasă, că mai are maxim două săptămâni de trăit.
A adus-o la casa părintească, iar fratele s-a văzut nevoit sa o îngrijească pe sora mai mică, care nu vorbea şi era nevoită să stea în pampers. Un ultim miracol s-a întâmplat şi, după câteva săptămâni, petrecute acasă, Luminița a început uşor – uşor să vorbească, ba mai mult, să îşi miște picioarele.


Din păcate, fratelui mai mare îi este foarte greu să o îngrijească pe sora mai mică, să o spele, să o schimbe și să o hrănească pentru că nu are condițiile necesare pentru ca el munceşte cu ziua prin sat. Cei doi fraţi stau într-o casă care stă să se dărâme.
Ar fi multe de spus despre aceasta biată fiinţă, care la doar 34 de ani trece prin calvarul vieţii ei, dar mai multe sunt de făcut. Rugămintea mea este ca dumneavoastră să distribuiți, în speranța că va dori cineva să ne dea o mână de ajutor pentru că ne dorim să îi facem o cameră Luminiței şi să îi schimbăm soba. De asemenea, dacă puteți și aveți posibilitatea, ne dorim să cumpărăm pampers mărimea M, alimente, un aragaz, un frigider și o maşină de spălat semiautomată. Dacă și dumneavoastră doriți să donați din puținul vostru o puteți face aici:
IBAN-ul contului curent in LEI deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO03BTRLRONCRT0530156401.
IBAN-ul contului curent in EUR deschis pentru ASOCIATIA GRUP CIVIC BOTOSANI este RO50BTRLEURCRT0530156401. Codul Swift BTRLRO22.https://www.paypal.me/Asociatiagrupcivic