În acest an, Inspectoratul Școlar Județean Botoșani a pus la dispozitia preșcolarilor un număr de 3778 de locuri disponibile în unitățile de învățământ botoșănene. Deja au  fost înregistrate peste 3000 de cereri

După centralizarea făcută de Inspectoratul Școlar Botoșani putem observa faptul că au fost depuse un număr de 3185 de cereri în prima etapă desfășurată între 4 martie și 7 iulie din anul curent.

A doua etapă de selecție se va desfășura între 21 și 31 iulie 2020 iar copiii ce nu au fost înscriși în prima selecție sau li s-au respins dosarele pot aplica în această etapă pe locurile rămase libere.

Din luna septembrie, având în vedere contextul epidemiologic din țară, condițiile în care se vor desfășura orele vor fi diferite față de anii precedenți. Conform declarațiilor Ministrului Educației, Monica Anisie, există posibilitatea ca aceste ore să se desfășoare în mediul online, cel puțin în prima parte a anului școlar.

Luând în calcul faptul că este primul an în ciclul școlar primar pentru viitorii elevi, dificultatea învățării lucrurilor de bază precum alfabetul sau operații matematice, va fi mult mai ridicată față de anii precedenți.