Dupa ce au calcat in picioare toate principiile unei politici corecte, USR Botosani si-a dat seama ca a ramas de caruta si incearca sa treaga busuiocul. Astfel, intr-o conferinta de presa cel putin bizara, desfasurata in foisorul mare din parcul Mihai Eminescu, prin vocea presedintelui Andrei Dranca, USR si-a manifestat disponibilitatea sprijinirii unui candidat unic de dreapta, pentru Consiliul Judetean.

Au fost discuții și sunt discuții pentru un candidat unic de dreapta dar suntem la stadiul de discuții și cam atât. Nu am concretizat nimic. Noi am văzut în turul 2 la prezidențiale când am reușit să schimbăm culoarea județului și acesta este factorul care cumva ne-a pus la discuții pentru că știm că, împreună cu PNL am putea să schimbăm județul. Dar nu este nimic concretizat, suntem la stadiul de discuții.”, a declarat Andrei Dranca presedintele USR.

Aceasta declaratie vine in contextul in care USR nu s-a dezmeticit dupa cei 18% obtinuti la alegerile europerlamentare dupa un vor masiv anti-sistem. In acest timp cei de la USR Botosani au primit pe liste doi simpatizanti PSD, Magda Oleniuc de la PLUS si Raluca Curelariu si un xenofob, Ady Hobjila, amendat recent de catre Consiliul National de Combatere a Discriminarii. Acestia li se alatura verisoarei presedintelui Dranca aflata si ea pe pozitie considerata eligibila pentru a completa o lista cum nici o alta formatiune nu a prezentat vreodata.

Totodata atacurile de pe paginile de socializare legate de partid la adresa PNL nu fac locul unor negocieri asa cum probabil si-ar dori liderii USR. Cel mai probabil partidul va merge singur la alegeri intrucat nici o formatiune politica nu isi doreste o alianta electorala cu ei.

Unul din liderii PNL a declarat ca nu se pune problema unei aliante electorale cu USR si ca daca se poate vorbi de o colaborare, cel mai probabil aceasta va avea loc dupa alegeri in functie de numarul de mandate pe care fiecare partid politic il va avea.