Trei din cei mai prosperi oameni de afaceri ai orasului au fost calcati de hoti! Este vorba de Tonino Boldea detinatorul brandului Five Continents, Nicu Catana asociat la firma care produce vodka Voronskaya si Liviu Contac, unul din cei mai mari asfaltatori ai judetului. Ei locuiesc in aceeasi zona, avand casele in zona Baisa, pe drumul spre Suceava. Nu se stie daca este vorba de un  grup infractional organizat care vaneaza doar VIP-urile orasului sau de un singur hot care pana la urma s-a dovedit a fi extrem de ghinionist. 

Teroare in casa lui Liviu Contac. Hotul a venit pe fata cu masca de COVID! Sotia acestuia a fost lovita de hot cu pumnul!

Vineri noapte omul de afaceri, patron al firmei de asfaltari Big Conf a surprins asupra faptului un hot chiar in timp ce scotocea prin locuinta. A fost ultimul jaf din seria celor trei, dar primul in care autorul a fost surprins in fapt. A urmat o lupta in interiorul locuintei insa hotul a reusit sa scape insa si-a pierdut masca care a fost recuperata de politisti de la locul faptei. In timpul luptei si sotia lui Liviu Contac a fost lovita cu pumnul de catre faptas. Liviu Contac locuieste impreuna cu sotia si copii in zona Baisa iar locuinta sa este extrem de bine protejata. Cu toate acestea a reusit sa intre in incercarea de a da jaful vietii. Nu s-a ales decat cu 300 de lei. Aceasta este suma pe care Liviu Contac a declarat-o lipsa la Politie. Practic hotul nu a mai avut vreme sa isi duca fapta pana la capat deoarece a fost surprins in fapt. Faptul ca fost surprins de catre Liviu Contac si a urmat si o lupta in interiorul locuintei, a dat o alta incadrare faptei, din furt in talharie calificata care probabil va aduce niste ani de puscarie in plus pentru faptas, dupa ce acesta va fi prins.

Purtatorul de cuvand al IJP Botosani, agentul Delia Neniscu a declarat:

A fost deschis un dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de talharie calificata, in continuare se efectueaza cercetari pentru stabilirea cu exactitate a tuturor imprejurarilor in care s-a produs evenimentul si pentru identificarea autorilor. „

Politistii nu au specificat pentru a nu ingreuna mersul anchetei daca au fost mai multi faptasi sau doar unul singur.

Boldea si cu Catana s-au pagubit doar de o borseta

Cu mai bine de trei saptamani inainte hotii au patruns si in curtile caselor aflate in proprietatea familiilor Boldea si Catana. Acestia au fost mai norocosi decat Liviu Contac deoarece a lipsit spaima de a da ochii chiar cu faptasii. Mai ales in cazul lui Tonino Boldea care locuieste impreuna cu cei patru copii.  Hotii s-au multumit doar sa deschida masinile aflate in curtilor oamenilor de afaceri sa caute bunuri prin ele. Din masinile parcate la ambele case a fost furata doar o singura borseta despre care Politia nu a dat amanunte ce ar contine. Ambele locuinte, ca si ce a lui Liviu Contac sunt extrem de bine protejate cu camere de luat vederi si sisteme de alarma, unii dintre oamenii de afaceri avand si paznici angajati. Cu toate acestea tupeul hotilor nu a avut limite, dand impresia fie ca au studiat bine terenul inainte de fapte, fie ca au pur si simplu un curaj nebun.

Purtatorul de cuvand al IPJ Botosani, Delia Neniscu, spune ca docamdata nu se poate face om legatura intre cele trei fapte:

Pana la finalizarea anchetei si prinderea faptasilor nu putem specula daca este vreo legatura intre cele trei furturi„.

Politistii urmaresc si aceasta pista, coincidenta fiind prea mare: trei VIP-uri, trei  furturi cu tupeu nebunesc si aproximativ aceleasi metode de operare. Cert este ca politistii botosaneni sunt pe urmele hotilor administrand absolut toate probele posibile. Deocamdata faptele sunt incadrate cu autor necunoscut insa surse din Politie sunt de parere ca este doar o chestiune de timp pana se va afla cine sunt faptasii.