PSD si-a desemnat candidatul la CJ in persoana senatoarei Doina Federovici! Pentru primarie favorit este Cosmin Andrei dar mai are de asteptat!

E oficial. Dorin Birta si Lucian Trufin au ramas pe tusa. Doina Federovici a fost desemnata de PSD drept candidat la functia de presedinte al Consiliului Judetean. Este exact ce nu si-a dorit presedinta PSD care se vede pusa in situatia sa intre intr-o competitie uninominala pe care a evitat-o. Dealtfel ea nu va mai putea evita ca pana acum conferintele de presa sau emisiunile TV unde are de raspuns la o multime de intrebari, desigur daca jurnalistii vor dori sa i le adreseze.

Oficial se spune ca a fost vorba de un sondaj pe care Federovici l-ar fi castigat in defavoarea actualului presedinte Costica Macaleti. Insa, decizia a fost luata de sefii partidului de la Bucuresti care au stabilit ca la PSD pot candida la CJ doar presedintii de organizatii sau presedintii de CJ in functie. Cum Macaleti a fost o persoana incomoda pentru PSD presiunile au fost facute la Bucuresti pentru a se impune o candidatura a Doinei Federovici, ceea ce s-a si intamplat.

Practic Federovici este pusa in fata adevarului prin aceasta candidatura. Daca va pierde alegerile in fata colegului din fosta alianta USL Costel Soptica cariera politica a actualei senatoare se va sfarsi brusc. Cel putin asa au patit in PSD absolut toti presedintii de organizatii care au pierdut alegerile. Este o cutuma pe care cu siguranta partidul o va aplica si in acest caz. Planul este ca daca alegerile se vor pierde, lucru destul de cert date fiind minciunile si promisiunile nerespectate ale lui Federovici, noul presedinte al PSD ar urma sa fie Marius Budai. Surse din cadrul partidului sustin ca acesta in schimb va face lobby pentru ca Doina Federovici sa mai incapa pe listele partidului la parlamentare pentru inca un mandat. Este greu insa de anticipat ce va stabili in acel moment conducerea centrala a partidului. 

In ceea ce priveste o candidatura la Primaria Botosani, deputatul Marius Budai a afirmat ca nu isi doreste asa ceva. El este insa contrazis de liderii partidului care sustin ca nu au investit sume colosale in imaginea fostului ministru al muncii pentru ca acesta sa se ascunda in spatele unei liste. Acestia doresc sa stie daca Budai e in stare sa adune capital electoral sau nu. Favorit ramane Cosmin Andrei care in repetate randuri s-a autodesemnat in aceasta pozitie fara a fi insa deocamdata. Insa si refuzul lui Budai va conta in fata sefilor partidului care nu sunt obisnuiti cu nazuri de Botosani. Practic in acest moment atat Doia Federovici cat si Marius Budai se afla intre ciocan si nicovala!

Exista insa si un grup de nemultumiti care vor migra spre Pro Romania, formatiune politica care tinde sa devina mai importanta decat PSD in Botosani. Este vorba de 12 primari de comune care nu sunt deacord cu aceasta nominalizare si care in perioada urmatoare vor migra spre partidul condus de deputatul Mihaela Hunca.

Atat despre activitatea politica a Doinei Federovici cat si despre plecarile masive din PSD care se anunta, vom reveni cu amanunte.

 

sursa foto: facebook Doina Federovici

de |2020-07-24T14:22:39+03:0024 iulie 2020|TOP NEWS|

Leave A Comment