Incredibil! PSD schimba candidatul si pune un membru PNL sa candideze la primaria Dangeni! Demisii in masa a membrilor PSD din comuna botosanena!

Florin Turcanu incepe sa sfasie bucati din PSD. Deja cel mai mare partid din Botosani a renuntat la un tanar candidat de primar si l-a inlocuit cu un viitor membru ALDE, in prezent membru PNL. Este vorba de Claudiu Ilas  care si-a vazut vizul de deveni primar in Dangeni spulberat dintr-o semnatura de pix. El a fost inlocuit ca si candidat cu Viorel Sorohohan. Acesta este viceprimarul de Dangeni demis prin ordin de prefect dar care a castigat in instanta postul inapoi sustinand ca este membru PNL si ca iubeste pana la moarte acest partid. Mai mult, din prezentarea pompoasa a lui Ilas s-a ales praful. Acesta a fost lansat ca si viitor primar de senatorul Lucian Trufin cu poze pe toate retelele de socializare si comunicate de presa. In urma deciziei PSD venita la presiunile partenerilor de la ALDE presedintele filialei locale Dangeni a social democratilor, Gica Maticiuc a demisionat! El a anuntat acest lucru intr-o postare pe facebook:

Stimabili concetățeni,

În urma recentelor evenimente, doresc să vă aduc la cunoștință demisia mea din funcția de președinte al organizației locale PSD Dîngeni, dar și ieșirea mea ca membru din PSD.
Am pornit pe acest drum cu un singur scop: să evoluăm, să aducem noutatea și tineretul la conducere, de aceea organizația locală l-a propus pe Claudiu Ilaș ca și reprezentant al partidului la alegerile următoare. În ciuda evoluției și faptului că el a fost în mod oficial propus, membrii partidului din organizația județeană au decis să îl schimbe, fără un reprezentant al organizației locale de față și fără ca membrii să fi fost înștiințați, pe Claudiu Ilaș cu domnul Sorohan Viorel, membru cu care noi nu am fost de acord. Fiind un om de cuvânt, îl voi susține în continuare pe Claudiu și voi ieși și eu din acest partid, la fel cum el a fost scos din cursă.
De asemenea, îmi voi exprima sincerele păreri de rău față de ceilalți colegi ai organizației locale și față de persoanele comunei care aveau încredere în noi. Părerile de rău se vor extinde și asupra faptului că nu am putut să ducem până la capăt toate planurile pe care le-am gândit și pe care urma să le punem în practică.
Dorim succes noului candidat și partidului în această luptă!

Comentariilor locuitorilor din Dangeni au fost absolut savuroase si nimeni nu da nici o sansa lui Viorel Sorohan. In acest caz, primarul in functie, Catalin Rotundu a devenit mare favorit pentru un nou mandat, practic neavand adversar!

In ceea ce priveste protocolul cu ALDE acesta stabileste mai multe posturi de candidati la functia de primar asa ca exista posibilitatea ca mai multi membri PSD aflati in competitia electorala sa afle deodata ca nu mai sunt pe liste. Dealtfel Turcanu a si declarat ca urmareste inclusiv postul de primar al municipiului Botosani, propunandu-l pe aceasta functie pe Bogdan Dascalescu.

de |2020-07-25T09:08:46+03:0025 iulie 2020|TOP NEWS|

Leave A Comment