Comunicat ALDE Botosani: „Ca să faci un lucru de calitate și de durată pentru semenii tăi, trebuie să-ți iubești aproapele !”

În ultima perioadă, echipa ALDE Botoșani s-a confruntat cu diverse situații,  privind anumiți candidați pentru primăriile din județul Botoșani. Dar cum nimic nu-i întâmplător în viață, considerăm că  s-a întâmplat ce trebuia să se întâmple si mereu ne vom dori în echipa noastră doar oameni verticali care doresc să construiască pentru comunitatea pe care o reprezintă, întrucât ca să faci un lucru de calitate și de durată pentru semenii tăi, trebuie să-ți iubești aproapele.

”Premisa cu care merg  candidații noștri în aceste alegeri are accentul pus pe cetățean, și de aceea considerăm că cel mai important este să-ți iubești aproapele, să-ți fie rușine dacă îl vei dezamăgi și să te uiți cu respect în ochii fiecărui om pe care  îl întâlnești în fiecare zi”, a declarat Roxana Florentina Țurcanu, președintele ALDE Botoșani.

Așa cum am precizat în expunerile noastre anterioare în spațiul public, aleșii locali din partea ALDE Botoșani vin cu lucruri concrete și realizabile pentru comunitatea pe care doresc să o reprezinte, mai ales că sunt proiecte esențiale pentru  traiul de zi cu zi al botoșănenilor.

În orice comunitate trăiești trebuie să beneficiezi de lucruri elementare, de aceea toți aleșii ALDE vor interveni pentru realizarea tuturor proiectelor care ajută la îmbunătățirea nivelului de trai a botoșănenilor, cu susținerea conducerii ALDE de la nivel județean și de la nivel central.

Printre proiectele esențiale ale aleșilor ALDE se regăsesc următoarele propuneri, care vor fi puse în practică imediat ce își vor prelua mandatele câștigate prin încrederea cetățenilor:

  1. Noi nu mai acceptăm în secolul care trăim și când cetățenii își plătesc taxele și impozitele să nu beneficieze în primul rând de ceea ce este mai important într-o comunitate, respectiv educația. De aceea, considerăm că în fiecare comunitate trebuie să fie o grădiniță și inclusiv o creșă. Chiar dacă locuiești în mediul rural trebuie să ai posibilitatea și condițiile necesare pentru a putea beneficia de îngrijirea și educarea copiilor atât timp cât ești la serviciu. Multe dintre mamele din mediul rural invocă faptul că s-ar duce la muncă dar nu au ce face cu copii opt ore cât ar fi la serviciu. Inclusiv la țară, așa cum snt la oras, trebuie să construim grădinițe cu program prelungim și creșe, cetățenii trebuie să nu fie îngândurați că  nu loc la o gradiniță de stat pentru copilul lor, întrucât la privat costurile sunt foarte mari. Un lucru este cert , aleșii locali trebuie să contruiască creșe și grădinițe, mai ales că sunt fonduri europene, numai să fie dorință și disponibilitate din partea acestora.

2.  Trebuie să construim în mod obligatoriu, cămine pentru persoanele vulnerabile și aici ne referim la persoanele în vârstă, la persoanele care sunt bolnave și nu au posibilitatea să se îngrijească singure acasă.

3.  În fiecare comunitate, considerăm că este nevoie de locuri pentru recreere și aici ne referim nu neapărat la niște spații sofisticate care să necesite sume mari de bani, ci la anumite spații amenajate de primării care  pot fi modeste dar dotate cu aparatură pentru a  da posiibilitatea tuturor cetățenilor care doresc să se recreeze și să facă mișcare.

4.  Noi știm că în fiecare comunitate este nevoie de apă și canal, pentru că indiferent unde locuiești trebuie să beneficiezi de posibilitatea de a avea o baie pentru asigurarea condițiilor de igienă.

5.  În același timp știm că toți botoșănenii indiferent unde locuiesc trebuie să aibă drumuri asfaltate, ca să nu fie pusă în dificultate deplasarea în interes personal, în interes de serviciu sau de afaceri.

Noi știm cum să facem toate aceste lucruri și le vom face imediat de a doua zi, după ce aleșii ALDE își vor câștiga mandatele. Sunt lucruri care trebuiesc făcute în mod obligatoriu și dacă vom colabora și vom conlucra  zilnic cu cetățenii suntem siguri  că aceste lucruri vor fi realizate fără nici o problemă, doar să fie implicare și disponibilitate din partea aleșilor locali.

de |2020-07-27T09:28:22+03:0027 iulie 2020|TOP NEWS|

Leave A Comment