Intruniti la Conacul Zaicesti pentru a-si oficializa candidatii la alegerile locale, sefii PSD Botosani au avut o mare surpriza! Dupa anuntul ca partidul a decis in urma unui sondaj ca cei doi candidati la alegerile locale pentru functiile de presedinte CJ si de primar sunt Doina Federovici si Cosmin Andrei, socul l-a produs deputatul Razvan Rotaru. Acesta a cerut conducerii PSD sa arate sondajul care este tinut la secret chiar si pentru membrii partidului. Intr-o alocutiune pe care a sustinut-o in fata membrilor PSD prezenti la sedinta acesta a declarat:

Nu o sustin pe domna Doina Elena Federovici ca si candidat din partea PSD la Consiliul Judetean„.

Aceeasi parere o au si o parte din primarii PSD care au fost la sedinta si care au declarat ca este exclusa sustinerea lor pentru Federovici intrucat aceasta nu si-a onorat promisiunile facute in campaniile electorale trecute si a tratat discretionar UAT-urile cu primari PSD din Botosani.

Pe surse, sondajul care a stabilit candidatii PSD la alegerile locale, nu ar fi conform realitatii. Sunt voci care sustin ca ar fi plasmuit exact ca sa iasa cine trebuie: Doina Federovici si Cosmin Andrei. De fapt, castigatorii sondajului ar fi fost Costica Macaleti si Marian Murariu care ca procente ar sta mai bine decat colegul sau viceprimar. Insa acest lucru nu il pot confirma decat liderii PSD care tin sondajul sub cheie.