Editorialul este publicat in martie 2018 cand Doina Federovici se pregatea impreuna cu Dumitru Buzatu de la Vaslui sa conduca destinele PSD in Moldova. Ziarul de Iasi face o descriere extrem de plastica a carierei Doinei Federovici sustinand ca aceasta nu si-a depasit statutul de menajera. Este pusa la indoiala si capacitatea acesteia de a lua decizii in conditiile in care modul in care si-a completat studiie este pus sub semnul intrebarii. Abonata la functiile publice, Doina a lucrat intreaga viata la stat si isi mai doreste inca macar patru ani de putere, candidand in acest sens la sefia CJ Botosani. Iata textul referitor la Federovici, mai mult decat actual, publicat la acea vreme de Ziarul de Iasi:

Moldova, condusă de un profesor de marxism-leninism din Vaslui şi o fostă menajeră din Botoşani?Avea 20 de ani când s-a angajat, în ‘94, la cabinetul parlamentar al Vioricăi Afrăsinei. Consilier parlamentar, susţine ea. Secretară şi menajeră, rememorează presa locală. Studiile universitare le-a finalizat mai târziu. Mult mai târziu. Academia de Poliţie, în 2001. La acea vreme era deja vicepreşedinte al PSD Botoşani şi membră în Consiliul Naţional al PSD. Şi pentru că a absolvit Academia de Poliţie, partidul a promovat-o la Protecţia Copilului (!?). Se întâmpla în 2005. De atunci, sinecurile au tot curs. Mai toate instituţiile publice din Botoşani s-au bucurat de “menajeratul” doamnei. Ea este Doina şi a lucrat toată viaţa la stat. Iar declaraţia ei de avere ne arată că atunci când partidul te susţine şi statul plăteşte bine.

Dumitru Buzatu şi Doina Federovici sunt favoriţi să ocupe cele două posturi de vicepreşedinţi ai PSD rezervate regiunii Nord-Est. Vor fi, carevasăzică, interfaţa comunităţii locale şi a mediului de afaceri cu principalul partid aflat la guvernare. Visează Bacăul să devină “smart city”? Doina îi trimite un fax Vioricăi şi s-a rezolvat. Prospectează un producător de roboţi piaţa din Iaşi? Dumitru trimite diligenţa la Teleorman şi în două săptămâni află cu ce comision rămâne el, şi cât ia partidul. Doleanţele mediului universitar, ideile societăţii civile, investiţiile multinaţionalelor, planurile comunităţilor de artişti, speranţele medicilor şi ale profesorilor, proiectele de mare infrastructură, toate vor ajunge la urechea PARTIDULUI, filtrate mai întâi de Doina şi Dumitru. Un profesor de marxism-leninism şi o fostă menajeră vor fi de sâmbătă, după Congresul PSD, principalii avocaţi ai dezvoltării Regiunii Nord-Est. Să le ţinem pumnii strânşi! Cu degetul din mijloc ridicat.