Desi oficial s-a inchis din lipsa de autorizatii, plaja de la „Marea Nordului” de pe malul Prutului din localitatea Stefanesti functioneaza din plin. Locatia apartine omului de afaceri Iulian Merticaru, cel care a exploatat aceasta afacere cu succes pana in prezent insa fara a avea nici o autorizatie: nici de constructie, nici de functionare. Ambele trebuiau eliberate de Primaria Stefanesti, in prima faza partener la acest proiect, insa din cauza nerespectarii conditiilor legale nu s-au emis.

Cu toate acestea, plaja este asaltata in zilele calduroase de sute de oameni. Sfarsitul saptamanii trecute a adunat pe plaja de la „Marea Nordului” o multime de oameni care au facut baie si s-au distrat fara a tine cont de nici o regula de protectie, de distantare sociala sau de COVID-19. Nici autoritatile nu au intervenit prefacandu-se ca nu vad, asa ca lumea s-a distrat nestingherita.

Oamenii faceau plaja printre gunoaie iar grupurile sanitare erau total distruse. Marea Nordului, in urma cu doar un an principala atractie a botosanenilor dornici de distractie, a devenit in prezent un focar de infectie insa nimeni nu sesiseaza nimic.

Cel mai probabil autoritatile se vor sesiza doar dupa ce se va intampla ceva urat, insa pana atunci amatorii de senzatii tari pot sa se distreze nestingheriti pe plaja de la Stanca-Costesti.