Primarul comunei Dangeni nu poate demara un proiect in ceea ce priveste iluminatul public deoarece majoritatea PSD-ALDE din Consiliul Local refuza acest lucru. Este vorba despre 500.000 de RON, bani pe care comuna ii poate primi de la Ministerul Mediului dar pe care din ambitii politice consilierii din Dangeni ii refuza.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor lansează anul acesta, prin Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), un program destinat iluminatului ecologic în orașele și comunele din țara noastră. Prin program, localitățile din România vor putea înlocui corpurile de iluminat cu consum ridicat de energie electrică cu corpuri de iluminat cu LED. Totodată, administrațiile vor putea achiziționa și sisteme de dimming/telegestiune, care permit reglarea fluxului luminos. Conform programului, localitățile cu până la 4000 de locuitori pot primi până la 500.000 de lei pentru un astfel de proiect, în timp ce cele cu peste 4000 de locuitori pot accesa prin AFM suma de 1.000.000 de lei.

Motivul pentru care cei din PSD si ALDE refuza iluminatul public modern in Dangeni il reprezinta fix campania electorala care urmeaza. Ei considera ca accesarea acestui proiect ar aduce un plus de imagine si un avans in algeri pentru actualul primar Catalin Rotundu, drept urmare mai bine lasa intraga comuna fara iluminat public.