Orice pentru inca un nou mandat. Asa se procedeaza la Primaria Lunca unde primarul Marcel Marcu nu lasa nimic sa scape fara a mai capata capital electoral. Daca se deschide o gradinita, repede stire la ziar, invitata Doina Federovici si alti lideri PSD si festivitate. La fel si pentru un dispensar sau un podet. Ansolut orice lucru normal, care trebuia facut de multa vreme este acum transformat in eveniment electoral, totul pe bani publici si numai cu participarea primarului Marcel Marcu si a liderilor PSD.

In tot acest timp, evenimentele electorale sunt pregatite cu atentie, chiar daca asta insemna ca cetateanul sa nu beneficieze de un comfort pe care il merita. Este cazul statiilor de autobuz de exemplu care stau noi, depozitate in curtea Primariei. In  timp ce statiile vechi, adevarate focare de infectii, ruginite si ponosite sunt inca in continuare in uz

Asta pentru ca primarul nu pridideste saptamanal sa faca evenimente electorale din normalitate. Randul statiilor de autobuz la inaugurare se pare ca nu a ajuns inca, insa impreuna cu alte obiective isi asteapta randul in functie de evenimentele electorale. De exemplu, in Stanesti, primaria a finalizat o cladire, despre care nimeni nu stie ce va fi. In lipsa de lideri politici la inaugurare si fiind de o importanta mai mica, cladirea din centrul satului sta deja in paragina, desi sume importante s-au cheltuit in ridicare ei

Cladirea se vrea a fi o sala de nunti sau camin cultural. Insa din cauza pandemiei acest fel de evenimente nu se mai organizeaza in spatii inchise si nu este nici un interes pentru punerea ei in functiune. In tot acest timp cladirea se degradeaza de noua.

Exact la fel procedeaza mai toti primarii din judet. Fac din normalitate un eveniment doar doar vor mai capata ceva capital electoral.  Podetul se inaugureaza cu Doina Federovici sau Costel Soptica impreuna cu popa din sat. Nu se poate un drum sa fie deschis fara ca la inaugurare sa apara un grup de parlamentari care tin discursuri despre cat de tare s-au zbatut ca acel drum sa fie posibil. Acestea sunt incercari disperate dar care din pacate au impact asupra locuitorilor care au ajuns sa priveasca oficialitatile locale sau centrale ca pe niste zei care din cand in cand isi mai pogoara mila si darnicia asupra lor.