Pentru a treia oara proiectul lui Tincu care prevede Lidl in Centrul Vechi al orasului a fost respins de consilierii locali! Foto cu parti din Rapsodia Conf in paragina!

Nici de aceasta data nu a reusit consilierul local si omul de afaceri Mihai Tincu sa-i convinga pe consilierii PNL sa-i voteze proiectul. Este vorba despre daramarea fabricii de confectii Rapsodia Conf si de construirea pe locatie a unui centru comercial si parcare. Daca de primele doua ori proiectul ingloba si un ansamblu de locuinte, ieri in sedinta de CL a fost scos la vot doar proiectul pentru constructia unui Lidl fix langa biserica Uspenia, unde a fost botezat poetul si simbolul national Mihai Eminescu. 2 consilieri au votat impotriva si 9 s-au abtinut. La cele doua blocuri ce se doreau a fi construite acolo se pare ca s-a renuntat deocamdata.

Unul din cei care au votat impotriva este liberalul Marcel Maxim care a declarat:

Nu se poate aglomera zona cu un centru comercial, oricat de frumos ar fi el. Este centru vechi, acolo a fost botezat Eminescu. Se cuvine sa-l cinstim, domnul Tincu ar face bine sa vina cu un proiect pentru oameni, un parc ceva, o zona de relaxare, asa ceva as vota cu mare drag. Pana la urma fabrica aia a fost construita de oameni, au lucrat din 1946 zeci de mii de oameni acolo. Nu a fost construita de Tincu, ea trebuie sa se intoarca la oameni„.

Maxim mai face referire si la partea de aprovizionare a centrului comercial, despre care spune ca ar bloca intreaga zona:

Nici nu vreau sa imi imaginez tirurile si camionele cu marfa prin Centrul Vechi ce haos ar creea. Acolo sunt blocuri, locuiesc oameni, nu ne putem permite sa facem asa ceva. Strazile sunt inguste si nu cred ca este oportun sa modificam centrul orasului in esenta doar pentru ca cineva vrea sa faca un centru comercial. Lidl poate gasi in Botosani o multime de alte locatii„.

Cert este ca in acest moment fabrica Rapsodia Conf este in buna parte dezafectata, omul de afaceri Mihai Tincu pregatindu-se sa o demoleze. Cel mai probabil ea va fi relocata. Lucrarile de dezafectare nu au necesitat autorizatie de demolare insa va fi nevoie de acest act de la Primaria atunci cand se va trece la demolarea efectiva.

Asa arata acum Rapsodia Conf. Pe locul ei consilierul Mihai Tincu intentiona sa aduca un supermarket Lidl si sa construiasca impreuna cu cei de la Formens un ansamblu de locuinte. Pana in prezent a incercat de 3 ori sa obtina votul in Consiliul Local insa nu a reusit desi a incercat absolut totul, inclusiv cu SMS-uri la unii consilieri liberali, culmea, cu care s-a contrat patru ani la rand si carora nu le-a trecut nici o hotarare daca nu era convenabila pentru PSD.

Exista posibilitata ca si rabdarea celor de la Lidl sa aiba o limita si Mihai Tincu sa fie dependent de factorul timp daca mai vrea sa incheie tranzactia. Surse evalueaza aceasta tranzactie daca ar fi iesit, inclusiv ansamblurile de locuinte la peste 4.000.000 de euro, bani care ar urma sa fie impartiti de Mihai Tincu si asociatii sai. Cel putin pana luna viitoare se pare, tranzactia se va amana. Mihai Tincu nu a anuntat daca va mai continua sa depuna proiectul sau nu, ultima sa declaratie datand de la sedinta trecuta de CL cand a amenintat pe toata lumea din opozitie cu plangeri penale din cauza faptului ca nu au votat acest proiect:

Ne jucăm de-a legea și de-a avocatura și de-a votul. Dacă nu contează votul în comisii care este facultativ, atunci să nu mai votăm. Eu pregătesc o plângere penală, nu e nici un secret aici

Cu toate amenintarile, nici in sedinta de ieri liberalii nu au votat proiectul „Lidl in Centrul Vechi”.

de |2020-07-31T06:16:18+03:0031 iulie 2020|TOP NEWS|

Leave A Comment