Masuri de protectie vecine cu paranoia: In masina trebuie sa purtam masca si sa circulam cu geamurile deschise!

Autoritatile au luat-o razna pe fondul pandemiei de coronavirus. Disperati ca nu mai au solutii pentru a impiedica raspandirea COVID-19, sefii DSU s-au gandit la alte masuri: in masina trebuie sa purtam masca si sa mergem cu geamurile deschise!
Masca de protecție a devenit obligatorie aproape peste tot in tata , însă lucrurile sunt departe de a se fi incheiat. Potrivit șefului DSU Raed Arafat, masca de protecție trebuie folosită neapărat și în mașină.
El sustine ca purtarea măștii este obligatorie, inclusiv în mașina personală, iar un exemplu este momentul în care alegem să luăm cu noi un prieten sau un vecin, alături de care nu petrecem atât de mult timp în general.
Raed Arafat a declarat că ambele persoane trebuie să poarte masca de protecție, iar un alt lucru de care trebuie să țină cont sunt geamurile mașinii. Geamurile trebuie lăsate dechise pentru aerisire, măcar puțin.

Dacă iei vecinul cu tine sau dacă iei pe cineva cu care nu stai de regulă în același loc, în apartament, în casă, în mașină trebuie purtată mască. Asta întotdeauna să fie înțeles, și în mașină trebuie purtată masca, dacă persoanele din mașină nu sunt întotdeauna împreună și chiar lăsate geamurile un pic deschise pentru aerisire, este un lucru care este bine să se obișnuiască cu el lumea, dacă în mașină sunt pasageri care nu stau împreună de regulă”, a declarat Raed Arafat, la Digi24.

Șeful DSU susține că aceste măsuri sunt valabile și în cazul călătoriei cu taxi, însă cea mai sigură metodă pentru a nu te infecta este folosirea mașinii personale. Astfel se evită aglomerația din transportul public în comun, iar riscul de infectare scade considerabil.

Faptul că oamenii au ieșit cu mașinile personale este un lucru bun, pentru că nu aglomerează transportul public în comun, în același timp, normal că asta înregunează circulația, dar de fiecare dată pentru fiecare chestie există un avantaj și un dezavantaj.”, a mai spus Arafat.

sursa: www.capital.ro

By |2020-08-05T05:55:18+03:005 august 2020|TOP NEWS|

Comenteaza

Go to Top