PNL Botosani a definitivat pe ascuns listele de candidati! Aici sunt publicate in premiera! Tensiuni intre liberali din cauza pozitiilor pe liste!

Dupa discutii care au tinut mai bine de o saptamana, la PNL Botosani s-au stabilit listele de candidati, atat pentru Consiliul Local cat si pentru Consiliul Judetean. Initial, liberalii au desemnat cate 30 de persoane care vor candida dar fara a stabili locurile pe lista. Luni seara s-au batut definitiv in cuie pozitiile pe listele electorale, fapt care nu a incantat pe toti membrii care-si faceau iluzii de ales.

La Consiliul Local, PNL Botosani mizeaza in mare parte pe aceeasi echipa de consilieri. Nu se regasesc Iulian Blaga, Mihai Stefan si Augustin Alexandru. Lista ii are drept capi pe Catalin Flutur, Costel Soptica si Viorel Iliuta despre care se crede ca vor fi locomotivele partidului. Daca Flutur si Soptica au un capital electoral in urma activitatii politice si admnistrative, Viorel Iliuta este complet lipsit de imagine, el ajungand pe liste doar pentru ca este presedinte la Organizatia Municipala PNL. Surprinde la CL absenta tinerilor de pe listele de vot in pozitii care sa le ofere un statut de favorit. Cel mai bine clasat tanar pe listele PNL la CL este Monica Raileanu, abia pe pozitia a 12-a. Pe lista mai figureaza directorul DSP Monica Adascalitei, Ada Macovei si fosta sefa de cabinet a primarului Cristina Miron. Liberalii mizeaza pe macar 9 locuri in Consiliul Local, deci este considerata eligibila si pozitia a 13-a deoarece toti cei trei care deschid lista nu vor dori sa ocupe pozitiile de consilieri locali.

Listele la Consiliul Judetean contin cele mai multe nume noi insa si aici tinerii sunt dati deoparte. Presedintele tineretului liberal, Leonard Nichitean este abia pe pozitia a 16-a pe listele de vot, semn ca nu se pune mare pret in PNL pe criteriul varsta. La fel ca si la CL, listele de CJ sunt deschise tot de cei trei sefi ai PNL, Soptica, Iliuta si Flutur. Dealtfel senatorul Costel Soptica candideaza la functia de presedinte de Consiliu Judetean. Punctul forte al listei de candidati la CJ il reprezinta prezenta pe lista a doctorului Radu Malancea, directorul spitalului Mavromati. El va trebui sa demisioneze din aceasta functie. Radu Malancea a fost consilier local in urma cu 8 ani insa a preferat sa demisioneze din functie deoarece timpul alocat profesiei, aceea de medic ortoped, nu ii mai ajungea. Din partea oamenilor de afaceri liberali va candida Agnes Holca. Cel mai vocal consilier liberal, colonelul Radu Anton este abia pe pozitia a 18-a pe listele PNL, pozitie considerata eligibila deoarece liberalii spera la macar 15 locuri in viitoarea componenta de CJ.

de |2020-08-05T06:21:43+03:005 august 2020|TOP NEWS|

One Comment

  1. Gino 5 august 2020 at 21:10 - Reply

    oare , cum a ajuns marele politician, Monica Raileanu pe liste…..hahahaha

Leave A Comment