Orgoliile si setea de putere este mare la USR in Botosani. Andrei Dranca, presedintele filialei, nu a ajuns la nici un acord cu senatorul Costel Soptica cu care a negociat o alinata in vederea sustinerii candidatului PNL la functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean, USR a cerut prin presedintele Dranca o primarie de oras, dintre Flamanzi si Darabani, solicitant PNL sa isi retraga candidatii si sa sprijine un membru de la Salvati Romani.

Asemenea solicitari sunt de neacceptat. Ei daca vor sa negocieze e in regula, daca nu, nu e nici o problema. Dar trebuie sa vii cu cerinte realiste. Le-am oferit postul de vicepresedinte la CJ, le-am spus sa mai ceara ce mai vor. Viceprimari la unele UAT-uri sau posturi in deconcentrate. Ei au vrut sa le retragem de la niste primarii. Cum as putea sa-i spun eu domnului Oloieru de la Flamanzi sa se retraga. E unul din cei mai buni primari din Botosani. Sper ca urmeaza sa ne mai intalnim. Eu ii astept si azi si maine, e alegerea lor daca mai negociaza sau nu„.

Ultima runda de negocieri s-a desfasurat marti seara insa fara nici un rezultat. Nu se stie daca Andrei Dranca are mandat de la membrii filialei sa negocieze si sa refuze propunerile PNL. Unii membri USR sunt de parere ca presedintele Dranca a procedat gresit neacceptand cat mai multe posturi care ar fi ajutat partidul sa creasca pe viitor. Altii sustin ca Andrei Dranca a procedat corect si nu trebuie negociat nimic cu PNL. Dealtfel pe paginile din retelele de socializare controlate de USR Botosani cei mai mari adversari sunt PNL si primarul Catalin Flutur despre care sustin ca sunt raul principal din Botosani.