O fotografie face ravagii zilele aceeste pe net. Este vorba de Doina Federovici care se preface ca citeste in parc pe timp de pandemie, pentru a face o poza de facebook. Disperata sa fie bagata in seama si de cei care stiu sa citeasca Doina face o postare de zile mari:

Astăzi, 9 august este Ziua Internațională a iubitorilor de Cărți. De fapt, pentru un iubitor de carte, Ziua iubitorilor de cărți este în fiecare zi! Și nu uita Cărțile schimbă destinul oamenilor!

Acum că am subliniat încă o dată evenimentul acestei zile, vă îndemn să sărbătorim citind, cu plăcere, cu nesaț, cu pasiune, să răsfoim cu înverșunare cărțile, să le simțim, să le mirosim misterul și dezlănțuirea. Haide-ți să facem această zi memorabilă- doar citind.”

Problema e ca ceea ce citeste Doina in parc pe timp de pandemie este un dosar sau o lucrare de diploma ceva nicidecum o carte. Nimeni de la PSD inainte de poza nu i-a spus presedintei cum arata o carte drept urmare a facut si ea poza cu ce a putut. Exista posibilitatea sa fie si o agenda ceea ce tine Doinita in mana si in acest caz e limpede ca isi consulta lista cu pile pe care sa le faca sefi in cazul nefericit in care ar castiga alegerile!

Si da, cartile schimba destinul oamenilor. Dar si dosarele.

Si daca tot e vorba de carti, ca sa nu faca fractura la minte, e de recomandat in primul si in primul rand una de gramatica, poate invata cum se scrie corect „haideti sa facem„.

Deci este limpede, nu le are nici cu scrisul, nici cu cititul, nici cu respectarea regulilor pe timp de pandemie. Insa, la mai bine de 12 ore de la postare nimeni nu i-a atras atentia ca a gresit gramatical in text. Nimeni, nici de la PSD care probabil nu indraznesc sa o corecteze pe presedinta si nici dintre alti sustinatori care probabil nu exista.