Surprize pe listele PSD pentru Consiliul Local si Consiliul Judetean. Candidatii Doina Federovici si Cosmin Andrei si-au facut listele si le-au validat la Birourile Electoale propunand botosanenilor o serie de nume surprinzatoare. Botosani Necenzurat va prezinta aceste liste tinute pana acum doua zile secrete de catre PSD, dat fiind faptul ca ele au fost finalizate pe ultima suta de metri.
Cea mai mare surpriza o constituie absenta lui Mihai Tincu de pe listele de candidati. Acesta a fost doua mandate consecutive liderul de grup al PSD-istilor din Consiliul Local. Practic, o buna perioada de vreme a fost eminenta cenusie din CL, omul care decidea cum trebuie sa voteze social democratii la sedinte. Pe ultima suta de metri a incercat sa isi treaca un proiect de hotarare prin care in locul SC Rapsodia Conf, fabrica pe care o detine impreuna cu alti asociati, sa se construiasca un centru comercial si cateva blocuri de locuinte, insa nu a reusit. Se pare ca partidul a taxat aceasta intentie care a atras oprobiul public si s-a debarasat de Tincu.
LISTA PSD pentru Consiliul Local Botoșani

In lista PSD pentru Consiliul Local apar o serie de nume noi:

  1. Bogdan Buhaianu, directorul SC Urban Serv firma a municipalitatii, cap de afis in ceea ce priveste scandalurile in ultima perioada. Urban Serv si-a capatat renumele de „pusculita PSD”, partidul derulandu-si prin aceasta firma diverse contracte cu presa. In plus absolut toata conducerea firmei este inregimentata in PSD, cu salarii consistente.
  2. Miluta Timofte, fost consilier local, in prezent sofer al directorului de la SC Urban Serv. Se pare ca Buhaianu nu se poate lipsi de prezenta lui Timofte nici in Consiliul Local cauza din care toate sforile au fost trase astfel incat acesta sa capete o pozitie eligibila. Miluta Timofte a fost sindicalist, membru in conducerea CNSLR Fratia.
  3. Buliga Marius, fost viceprimar, dupa ce a jurat credinta vesnica PSD-ului. Acesta a intrat in urma cu 8 ani in Consiliul Local pe listele PDL, fiind om de baza al primarului Catalin Flutur. A dobandit functia de viceprimar cu ajutorul PSD dupa ce a tradat. In 2016 a candidat independent la Primaria Botosani dar nu a reusit sa ajunga nici macar consilier datorita numarului extrem de mic de voturi obtinute. El a fost inclus pe listele PSD deoarece se spera atragerea voturilor de la comunitatile de pocaiti din Botosani, Buliga fiind unul din reprezentantii cunoscuti ai lor din alte culte decat cel ortodox
  4. Dana Lazaruc este nepoata lui Constantin Contac, unul din sponsorii partidului chiar si dupa ce a pierdut functia de presedinte si a fost inchis.
  5. Andrei Turcuman este USR-istul care a tradat pe ultima suta de metri partidul de dreapta si a migrat impreuna cu toate rudele la PSD. Daca la inceput clama ca-si doreste schimbarea si ceva mai bun pentru Botosani, el a optat acum pentru continuitatea cu social-democratii. Pentru gestul sau cu un oarecare impact mediatic Turcuman a fost raspaltit cu un loc pe listele PSD.
  6. Andreea Chicarosa este iubita actualului viceprimar Marian Murariu, aflat si el pe liste cateva locuri mai in fata. Dragostea face minuni si cei doi au decis sa continue ca si culplu si in Consiliul Local.

LISTA PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

Lista PSD la Consiliul Judetean nu aduce mari surprize. Doina Federovici si-a facut echipa numai din persoane fidele, pe care se poate baza la vot, astfel incat in caz ca va castiga alegerile sa nu aiba surprize in a-si implementa proiectele.