Într-un comunicat   anterior vorbeam despre sistemul educațional,și atrăgeam atenția asupra modului deficitar în care primăria și autoritățile locale au administrat acest sector.
Bătaia de joc  și incompetența continuă prin declarația pe propria răspundere a părinților  pe care trebuie să o completeze și să –și asume acțiunile când își trimit copiii la școală . O declarație făcută pe genunchi cu un  art.292 din codul penal , cod care se referă la Infracțiuni de corupție Cumpărarea de influență!????
Politicienii  se vor mari  susținători  ai învățământului universitar , fac promisiuni  că vor deschide centre universitare  , că vor acorda beneficii  cadrelor universitare …dacă nu ar fi de plâns  , ar fi de râs.  Interesează pe cineva condițiile în care  elevii din învățămantul liceeal vor veni din localitățile învecinate ???
Asistăm la un adevărat masacru în toate domeniile în care politicienii încearcă să implementeze diferite scheme care duc la servirea intereselor proprii și care nu  au legătură cu  societatea civilă.
De aici un întreg lanț de vicii care distrug sistemul economic , social , cultural  al românilor  și calitatea vieții acestora ,este de la an la an din ce în ce mai scăzută .
Cu toții știm că luna septembrie vine cu cheltuieli  foarte mari ,  tot ce înseamnă rechizite , îmbrăcăminte , încălțăminte , transport pentru  elevi devine o adevărata povară pentru părinți .Și ne mai mirăm dece  abandonul școlar capătă proporții din ce în ce mai mari .
Acest an chiar este unul foarte dificil , acum primarii trebuie să se ocupe de organizarea și găsirea de soluții pentru implementarea soluțiilor absurde  trasate de către guvernanți .
Stau și mă întreb de unde o să ia domnul primar  în funcție Flutur banii necesari pentru aceste măsuri , dacă bugetul este și  așa cu valoare negativă
Rectificarea bugetară ??Nu cred că are capacitatea analitică și de sinteză pentru a găsi soluții , numai aduc în discuție  măștile , dezinfectanții , manualele  , tabletele ….când toate sunt impuse pe repede înainte .
 Lipsa  implementării corecte a unei infrastructuri și platforme  care să permită accesul tuturor elevilor  cât și a cadrelor didactice la tehnologie , încep să își facă efectul negativ .Acesta nu va putea fi corectat  , ceea ce va cerea o lacună cu adevărat periculoasă pentru societatea românească .
Partidele politice sunt interesate doar  ca reprezentanții lor să facă promisiuni deșarte , cum ar fi construirea de școli , grădinițe , terenuri de fotbal  în pantă , doar pentru obținerea voturilor  , ceea ce le-ar asigura un loc cald și foarte bine plătit , timp de 4 ani de zile . Nimeni nu vorbește de igienizarea , întreținerea  și pregătirea școlilor pentru  a primi elevii și cadrele didactice  într-un mediu curat , igienic  , un mediu de lucru la nivel european .  Se tot insistă pe ideea învățământului on line , sunt familii în care ambii părinți sunt cadre didactice … cum se pot împarți , organiza aceștia intră-un mediu în care familia e la loc de cinste . Ei vor trebui  să acorde  o mare parte din zi  pentru lecțiile online , știm cu toții câte probleme are acest sistem , întrebarea este următoarea ,- Vor mai avea ei timp să se ocupe și de proprii lor copii?
De ce apelează partidele politice doar la măsuri înguste care nu pot  fi implementate ? Doar pentru controlul asupra cetățenilor?
 Înloc să găsească cea mai bună  metodă de  a asigura măști , dezinfectant și condiții în care  elevilor , cadrele didactice și auxiliare   să se întoarcă la muncă , politicienii și partidele politice  se întrec în acuze și în promisiuni .

Domnule primar, consilieri  și reprezentați ai partidelor politice , nu uitați că sunteți în preaviz , faceți vă treaba cu bună credința față de cetățeni și fată de copii cu responsabilitate  și cu măsură întreagă.