Din patru în patru ani, în pragul fiecărui scrutin electoral, municipalitatea începe marea asfaltare. Deloc întâmplător, cartiere întregi ale municipiului Botoșani care n-au văzut asfalt de când s-au format, intră subit în atenția autorităților locale și cu o lună înainte de alegeri intră pe lista celor cu infrastructură stradală modernizată, prin turnarea în grabă a unor covoare asfaltice. Procesul de reabilitate favorizează anumite cartiere, în detrimentul altora, nevoite să aștepte următoarele alegeri pentru a intra pe lista de priorități.

Acest lucru a creat valuri de nemulțumiri în rândul botoșănenilor ignorați de autorități și care, în discuțiile cu Roxana Florentina Țurcanu, candidat ALDE la Primăria municipiului Botoșani, și-au exprimat dezaprobarea față de aceste acțiuni de fațadă, drept pentru care vor sancționa la alegeri actuala administrație locală.

În ultimele două săptămâni am vizitat nenumărate cartiere ale municipiului Botoșani și am constatat cu tristețe că zonele periferice au fost abordate întotdeauna diferențiat. Ultimele vizite cu echipa ALDE le-am făcut pe străzile Ștefăniță Vodă, Plopilor și Iuliu Maniu și nu pot să spun decât că îi compătimesc pe cei care locuiesc acolo. Pietrișul o ia la vale după fiecare ploaie, iar praful a devenit dușmanul numărul unu al locuitorilor din zonă. Și dacă mai adaug mizeria, spațiul verde care n-a fost niciodată îngrijit, rețeaua de apă și canal inexistentă, am impresia că nu vorbesc despre străzile din orașul meu. Totuși nu pot să nu remarc că strada Humăriei a intrat în reabilitare și mă întreb cum de s-a gândit municipalitatea să o prindă în calendar, tocmai înainte de alegeri?, a spus Roxana Florentina Țurcanu

Aceasta s-a arătat consternată de faptul că lucrările edilitare au fost lăsate de municipalitate pe ultima sută de metri, cu scopul vădit de a impresiona electoratul și a obține astfel voturi și speră că oamenii nu se vor lăsa păcăliți de lucrările de mântuială făcute de primărie în ultimele săptămâni.