Modalitatea prin care au ales social democrații să își construiască  campania pentru alegerile locale din data de 27 septembrie 2020, l-a deteminat pe vicepreședintele ALDE Botoșani să reacționeze întrucât ceea ce dorește PSD să transmită electoratului este de-a dreptul ridicol.

            „Suntem de acord că trebuie mărite pensiile și alocațiile dar nu putem fi de acord cu joaca politică  a PSD-ului, care vine doar și critică. Când au avut ocazia să facă lucruri concrete pentru cetățeni, ei au votat legi care să fie aplicate în viitor, în câțiva ani. Eu cred că dacă vroiau să facă ceva bun pentru cetățeni trebuiau să asigure partea bugetară imediat ce președintele a promulgat legea privind aceste măriri,  pentru a fi și aprobate iar creșterile financiare să se simtă și în buzunarul cetățeanului”, a declarat Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani.

Considerăm că PSD Botoșani este obligat moral să iasa public și să explice botoșănenilor ce a făcut pentru ei în ultimii patru ani de zile întrucât social-democrații au deținut majoritatea în Consiliul Local al municipiului Botoșani, dar și în Consiliul Județean, precum și în majoritatea localităților din județul Botoșani. Acum auzim doar ceea ce vor să facă pentru botoșăneni, de parcă până acum i-a oprit cineva  în a pune și în aplicare ceea ce promit în această precampanie electorală.

„De ce în cei patru ani de zile, în perioada 2014-2020, nu au modernizat municipiul Botoșani? S-au certat consilierii locali de la lucruri strict politice și au blocat toate proiectele de dezvoltare ale municipiului Botoșani, nu au fost în stare să implementeze nici un proiect la nivelul județului Botoșani prin Consiliul Județean, mai mult decât atât, au blocat un proiect important care asfalta jumătate din drumurile județene din Botoșani, fiind vorba de drumul strategic de 105 km. Să iasă public și să explice cetățenilor de ce nu au făcut drumul strategic, de ce nu au susținut toate proiectele de dezvoltare pentru Botoșani, blocându-le pentru a duce o luptă politică de cea mai joasă speță. De ce nu a mărit pensiile și alocațiile atunci când PSD a fost la guvernare, fiind la putere o perioadă de 3 ani de zile?”, a adăugat Florin Țurcanu.

Astfel, luând în considerare cele prezentate mai sus, rugăm toți locuitorii județului Botoșani să nu cadă în plasa PSD-ului care a transformat alegerile locale în alegeri generale întrucât amestecă intenționat atribuțiile aleșilor locale cu cele ale parlamentarilor sau ale guvernanților.

Le solicităm social-democraților să nu mai fie atât de ridicoli prin aceste promisiuni către electorat, că vor mări pensiile, că vor mări salariile sau că vor mări alocațiile, când știm cu toții că nu au făcut nimic pentru județul Botoșani în ultimii patru ani, când aveau această posibilitate, realizând doar un circ politic mediatic în cadrul Consiliului Municipal și Consiliului Județean Botoșani.