Orice persoană care dorește să facă o analiză a județului nostru privind conducerile care au fost în ultimii 30 de ani la Consiliul Județean Botoșani, la Prefectură, precum și la Primăriei Botoșani, poate realiza că 22 de ani a fost doar PSD-ul în fruntea acestor instituții.

Un lucru e clar, din cei 30 de ani cât au trecut de la Revoluție, doar timp de opt ani de zile Guvernul a fost condus de dreapta. Logica lucrurilor spune că 22 de ani județul a fost condus de PSD, care a avut posibilitatea să își demonstreze competența și să asigure botoșănenilor condiții de trai decente. De fapt, în sarcina lor cădeau niște lucruri firesti pentru o societate civilizată:  apă și canalizare, drumuri asfaltate, școli și spitale modernizate.

Au avut posibilitatea să susțină toate investițiile care erau necesare pentru a a aduce plus valoare și a da posibilitatea investitorilor să creeze în județul Botoșani noi locuri de muncă. Au avut toate pârgiile ca să înfăptuiască aceste lucruri prin fapte, nu prin promisiuni și minciuni. Dacă și-ar fi făcut datoria față de cetățeni, județul Botoșani ar fi putut să depășească locul codaș în care se află acum în Europa, în ceea ce privește PIB-ul  și venitul mediu pe cap de locuitor. Dacă nu le-au ajuns 22 de ani să conducă județul Botoșani, cât le mai trebuie  ca să asigure condiții decente de trai botoșănenilor?”, a precizat Florin Țurcanu, vicepreședintele ALDE Botoșani.

Ceea ce dorim să transmitem botoșănenilor este că nu trebuie să cadă în capcana PSD-ului, pentru că a promite este cel mai ușor, dar a-i respecta pe cetățeni și a face fapte concrete este cel mai dificil lucru,  ținând cont că pentru asta  sunt necesare voință și  interes față de locuitorii județului din care faci parte.

Le cerem public social-democraților, în frunte cu președintele lor de partid să-și asume conducerea județului Botoșani timp de 22 de ani din 30 de ani de la Revoluție, să explice tuturor botoșănenilor de ce județul nostru este unul dintre cele mai sărace din țară. Să explice acest lucru și apoi să-și mai permită să mai facă atâtea promisiuni deșarte. Cert este că dacă s-a făcut ceva în  județul Botoșani, pot afirma  că lucrurile acestea s-au realizat în perioada cât a fost la conducerea județului un partid de dreapta, a concluzionat Florin Țurcanu