Bune să vă fie inimile, dragi botoșăneni!

 

Știam că va veni momentul în care acțiunile pe care le-am făcut și comunicatele pe care le-am transmis vor atrage reacții din zona politicului din Botoșani.

Din păcate, observ că inclusiv tinerii din partidele cu ștaif din politica botoșăneană au fost virusați de această boală care a măcinat clasa politică românească în ultimii 30 de ani: politicianismul.

Pe scurt, am fost acuzat că aș fi folosit imagini și postări pe o rețea de socializare pentru a-mi promova, în mod politicianist, imaginea.

Dragii mei, faptul că dumneavoastră ați căpătat acest prost obicei de a da pomeni electorale și de a transforma orice mic gest într-un prilej de a atrage capital politic, nu transformă actele de caritate în acte politice. Dacă ați fi avut răbdarea să vă informați asupra activităților pe care le-am desfășurat în Botoșani (și nu numai), în ultimii 5 ani, ați fi constatat că acțiunile de caritate reprezintă o parte importantă a organizației pe care o conduc, binele făcut aproapelui fiind o coordonată a unui mod de viață și nu un motiv de a mă promova politic(ianist).

În cazul în care aș fi urmărit reclama, credeți-mă că majoritatea botoșănenilor ar fi știut acum de Bogdan Cărăușu și de bogata activitate civică desfășurată pînă acum. În cazul dumneavoastră, zicala hoțul de hoț se teme se potrivește de minune.

Așadar, domnii mei, vă comunic pe această cale că, odată cu decizia de a candida ca independent la Consiliul Local al Municipiului Botoșani, am considerat absolut normal ca botoșănenii să-mi cunoască toate activitățile, proiectele și acțiunile desfășurate în ultimii 5 ani, într-un cuvînt, faptele.

Politicianismul dumneavoastră și lipsa de fapte concrete, după ce ați avut – într-o mai mică sau mai mare măsură – pîrghiile puterii în mîini, v-au determinat să împînziți orașul cu bannere și afișe. Mai simplu ar fi fost să lăsați faptele să vorbească pentru dumneavoastră, dar știm cu toții că în cazul clasei politice din Botoșani ar fi fost vorba doar de o tăcere asurzitoare.

Cu nădejdea că veți înțelege că politica presupune lupta – prin fapte concrete –  pentru binele comunității și nu cu adversarii politici,

Ionuț-Bogdan Cărăușu – candidat independent la Consiliul Local al Municipiului Botoșani