În perioada 26.08- 29.08. 2020, la Piatra-Neamț, a avut loc Ediția a XI-a a Festivalului Internațional pentru copiii și adolescenți VOLARE, organizat de Asociația Culturala STAR si autoritățile locale din Piatra-Neamț. Acest Festival a reușit să realizeze, în această perioadă greu încercată, ceea ce nu au reușit instituții publice de cultură din întreaga tară- cel mai frumos Festival de Muzică pentru copii. O scena mare, echipată cu sunet de înaltă performanță, ecran led, prezentatori , transmisiune in direct pe Radio Iași, juriu internațional cu oameni imparțiali și profesioniști, concurenți numeroși și foarte valoroși, reguli de distanțare fizică, toate aceste aspecte ne demonstrează că TOTUL VA FI BINE! Orașul Botoșani a fost reprezentat de un grup de copii talentați, care au adus întotdeauna mândrie urbei noastre. Ei au fost apreciați de juriul format din Olimpia URS (conferențiar universitar canto clasic, consilier superior la Ministerul Culturii și Patrimoniului Național/Artele Spectacolului), George Vanvu (producător RADIO IAȘI), Vasile Chișiu ( bariton la Opera Națională București), soprana Egle Bagdonaviciute-Chișiu (Lituania), Claire McCartin (Malta), Oleg. Malyk (Ucraina) si Adtiana Marchese (Italia).

Astfel, ȘTEFANIA CÎRLIGEANU a obținut Premiul al III-lea la Categoria de vârstă 9 ani, MARA PENCIUC s-a clasat pe locul II la aceeași categorie de vârstă, iar micuța ELIZA CHIRU  a câștigat PREMIUL I la categoria de vârstă 7-8 ani. Luca Lazar ( 10 ani) a fost foarte apreciat și a reușit să obțină TROFEUL categoriei 10 ani, unde au fost 12 concurenți, iar interpretarea lui i-a adus și doua invitații de participare la doua competiții internaționale, fiind selectați numai 3 copii din întreg concursul pentru aceste invitații. O adevărată mândrie pentru orașul nostru a fost MARIUCA STAN MURARU ( 9 ani), care a participat la mai multe secțiuni ale Festivalului și a reușit să impresioneze prin momentele ei muzicale. Astfel, Măriuca a câștigat TROFEUL MINI STAR (un singur trofeu acordat pentru toate categoriile mici de vârstă), TROFEUL secțiunii de Creație si PREMIUL I la categoria TOTUL VA FI BINE, o secțiune special creată pentru a transmite un mesaj pozitiv tuturor celor care sunt eroi în această perioadă (cadre medicale). La secțiunea CREAȚIE, Măriuca Stan Muraru a interpretat în primă audiție melodia ZBOR, compusă special pentru ea de profesoara fetiței, Oana Pușcașu și lansată pe canalul de YouTube CHEIA SOL vineri, imediat după interpretarea în concurs. Melodia a reușit să adune, în doar 2 zile, aproape 1700 de vizualizări.

Premiile aduse acasă de micii artiști din grupul CHEIA SOL sunt foarte importante pentru orașul nostru si pentru evoluția micuților, astfel încât noi ii felicităm și ne mândrim cu ei!