In urma cu doua luni 10 tineri de la USR Botosani treceau fara nici o explicatie la PSD. Liderul acestora era Andrei Turcoman o tanara speranta in politica care isi gasise un loc fruntas pe listele USR la Consiliul Local. Trecut la PSD, Andrei Turcoman a aterizat direct pe locul 19 in lista de consilieri locali ai partidului, pozitie care nu ii asigura nimic, nici o certitudine.

Surse din partid sustin insa ca lui Andrei Turcoman i s-a promis pozitia de sef al Politiei Locale, studiile si pregatirea calificandu-l pentru aceasta pozitie. Acesta explica faptul ca Andrei Turcoman s-a transformat in cameramenul de casa al candidatului la primarie din partea PSD, Cosmin Andrei. In urma cu doua zile a fost surprins luand imagini si filmand un material impreuna cu viceprimarul Andrei, la sediul Incubatorului de Afaceri de pe soseaua Iasului. Acestia au preferat sa filmeze materialul la finele programului, cand la Incubator marea parte a firmelor si-au incheiat activitatea.

La plecarea din PSD, Andrei Turcoman declara:

„Alături de PSD Botoşani îmi doresc transformarea tuturor proiectelor necesare municipiului nostru în realitate. Avem soluţii durabile şi moderne la problemele Botoşaniului. Avem răspunsuri credibile la aşteptările şi nevoile tuturor cetăţenilor. Împreună cu colegii din PSD, urmărim să facem tranziţia spre modernitate într-un mod realist şi pragmatic. Îi aşteptăm alături de noi pe toţi tinerii care dau dovada de competenţă, integritate şi conştiinţă civică! După un an de zile, USR ca partid nu a reuşit să facă trecerea de la grup civic la un partid politic. Cred că încă a rămas la faza aceea că s-a născut în stradă şi cred că tot acolo a rămas. Nu am văzut nimic într-un an de zile, a fost refuzul de a intra la guvernare, adică eu mi-aş fi dorit să fie mai implicat. Nu cred că stând pe tuşă şi sesizând derapaje este soluţia. Este doar o decizie personală, nu m-am certat cu nimeni, le doresc multă baftă în campania electorală”. 

Andrei Turcoman inca nu a iesit in presa sa spuna care sunt solutiile pe care le are si care sunt raspunsurile credibile si la ce intrebari insa se pare ca si-a rezolvat o problema personala in ceea ce priveste o viitoare pozitie de sef daca PSD castiga alegerile.