România se situează pe un loc codaș în clasamentul european al natalității, iar perspectivele nu sunt deloc optimiste nici pentru județul Botoșani. Conform statisticilor, în următorii 40 de ani, populația de vârstă preșcolară va ajunge la jumătatea celei din prezent.

Având în vedere aceste aspecte, candidații ALDE la Primăria municipiului Botoșani și la Președinția CJ Botoșani, Roxana Florentina Țurcanu și Bogdan Dăscălescu consideră că este necesar să vină cu soluții de sprijin a tinerelor familii pentru a le încuraja să aibă copii și să își poată continua în siguranță activitățile profesionale. Cei doi candidați își propun realizarea unui parteneriat public-privat între municipalitate botoșăneană, Consiliul Județean și mediul de afaceri, care să vizeze construirea de creșe și grădinițe în Botoșani și în zonele cu natalitate crescută din județ. Concomitent, va fi implementat la nivel de municipiu un program de sprijin financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă în condiţiile Legii nr.35/2020.

În câteva zile activitatea educațională va fi reluată, iar în contextul actual, siguranța copiilor va trebui să fie una dintre prioritățile administrației publice locale. Județul Botoșani dispune de un număr limitat de unități de învățământ preșcolar, cu o capacitate insuficientă pentru respectarea normelor de protecție sanitară impuse acum. În aceste condiții, consider că este necesară construirea de noi grădinițe atât în municipiu, cât și în comunele județului în care sporul demografic este încă în creștere. Creșele sunt la fel de importante, de aceea, le-am prins ca obiective de bază în cadrul proiectului ALDE de dezvoltare a Botoșaniului. Vrem să acoperim nevoia imediată a tinerilor botoșăneni care nu au alternativă de creștere a copiilor preșcolari și vor să îi lase într-un mediu sigur, pentru a putea reveni la serviciu, a declarat candidatul ALDE la șefia CJ, Bogdan Dăscălescu.

Un program la fel de important pe care ALDE dorește să îl implementeze în municipiul Botoșani, este acela de acordare a unui sprijin financiar pentru familiile cu copii de vârstă preșcolară, pentru plata serviciilor de bonă.

Îngrijirea copiilor preșcolari este primul pas în călătoria lor educațională. De aceea ne-am gândit la un plan de susținere a mamelor care vor să se bucure de acest statut, dar în același timp doresc să se dezvolte profesional. Pentru a satisface așteptările și nevoile lor, vrem să implementăm la nivel de municipiu, un proiect prin care să oferim servicii alternative de îngrijire și supraveghere a copiilor, prestate de bone, cu finanțare de la bugetul local. Copiii sunt prioritatea noastră!” a afirmat Roxana Florentina Țurcanu, candidat ALDE la Primăria municipiului Botoșani

 

Realizat la comanda Partidului Alianța Liberalilor și Democraților Botoșani , de S.C. PLAY BY PLAY S.R.L., Cod Unic de Identificare mandatar financiar 21200063.