DISCRET SECURITY SYSTEM este firma cu care primaria Lunca are contract pentru paza obiectivelor din comuna. Pentru siguranta cetatenilor din comuna primarul Marcel Marcu a agreeat acest contract care insa  scoate din buzunar anual cate 30 de lei pentru fiecare gospodarie. Numai familiile cu membri ce au varsta peste 62 de ani nu platesc. Firma care trebuie sa asigure paza in Lunca este din Iasi si asa cum spune numele este extrem de discreta in a asigura paza obiectivelor contractate. De cand primarul Marcel Marcu a incheiat acest contract, spargerile cu autor necunoscut s-au inmultit in comuna iar pagubele sunt din ce in ce mai mari.

Satenii din Lunca sustin ca nimeni nu se simte in siguranta si ca agentii de paza sunt rar vazuti, si atunci ziua, plimbandu-se pe strazi.

Nu imi vine sa mai plec de acasa. Platesc si habar nu am de ce platesc. Nu inteleg de ce primaria nu poate avea paznicii proprii si trebuie sa aducem oameni din alt oras. Daca primarul vede ca nu-si fac treaba ar fi bine sa ia alte masuri sa ne protejeze. O sa ajungem sa intre hotii peste noi cand vom fi acasa„, spune un satean

A fost spart inclusiv sediul Primariei cu topoarele si a fost furati peste 20.000 de lei dintr-un seif insa hotii nu au fost dibuiti nici paba in ziua de astazi din 2016 cand s-a intamplat fapta. La acea vreme, primarul Marcel Marcu dadea o declaratie absolut halucinanta, sustinand ca firma de paza nu poate sa faca treaba ca la carte pentru ca sunt nu mai putin de 5 sate prin care trebuie sa patruleze:

Este contract cu firmă de pază, am articol în contract care spune că ORICE PAGUBĂ SE ACHITĂ DE CĂTRE FIRMA DE PAZĂ IAR FIRMA DE PAZĂ ARE ASIGURARE. Au program pe zonă. Nu-s eficiente nici serviciile astea pentru că nu poţi să ai cinci sate şi să alergi dintr-o parte în alta. Hoţul te urmăreşte şi în spatele tău a spart. Avem camere de filmat, sunt date filmările spre analiză. Este obligaţia organelor de cercetare penală să caute şi să afle răspunsul

Cu toate acestea Marcel Marcu nu a dat nici un raspuns la suspiciunile care planeaza asupra acestui jaf: de unde stiau hotii ca in seif se afla o suma asa de mare de bani, cum se poate sa fie spart sediul primariei cu topoarele si nimeni sa nu intervina si cum au reusit hotii sa pacaleasca sistemul de supraveghere.

Desi la acea vreme se declara nemultumit de serviciile oferite de Discret Security, Marcel Marcu a continuat contractele cu firma ieseana si bineinteles au continuat si spargerile cu autor necunoscut din comuna.

  • În Zlatunoaia paguba a fost în jur de 4900 lei dupa ce au fost sparte un magazin si o farmacie.
  • In Baznoasa a fost spart un magazin cu prejudiciu de peste 5000 de lei.
  • Tot in Baznoasa la alt agent economic s-a produs o paguba de 500 ron.
  • La magazinul din Lunca prejudiciul este de peste 3000 lei plus distrugere sistemului de alarma și sistemului de camere

Lista poate continua, cu furturile din locuintele satenilor unde hotii au scapat neprinsi.

Date fiind aceste aspecte, locuitorii comunei Lunca nu inteleg de ce pe banii lor se plateste o firma ieseana si nu se organizeaza Primaria altfel, angajandu-si paznicii proprii. Suma de 30 de lei pe an este considerata o taxa pe care lumea o plateste degeaba .