PSD Botosani a jefuit bugetul public si acum cauta sa scape de datorii cu banii personali ai lui Flutur! Dezmat electoral cu teapa la final facut de fostii lideri PSD de la Primaria Botosani! Cosmin Andrei tace malc!

Bomba la Primaria Botosani! PSD-istii lasa o gaura la plecarea din Primarie de fix 118.366, 59 lei, adica aproape 1,2 miliarde de lei vechi. Acesti bani reprezinta o suma imputata de Curtea de Conturi pentru petreceri electorale in 2014 si trebuie platita acum din buzunar de catre primarul in functie. Desi a cautat sa rezolve problema, primarul Catalin Flutur se pare ca este bun de plata din cauza unor actiuni intreprinse de fosta administratie Portariuc-PSD care ilegal au organizat petreceri pe bani publici dand de mancare si de baut la pensionari in speranta de a aduna voturi. Practic oricine va ajunge primar in Botosani in urma alegerilor din 27 septembrie, este bun de plata. 1,2 miliarde de lei pentru chilohanurile PSD.

Suma totala plătită este 118.366,59 lei. A fost recuperată suma de 19.000 lei, rămânând de recuperat 99.366,59 lei la care se Adaugă dobânda legală.

Aceasta este informarea seaca a biroului financiar din cadrul Primariei Botosani. Banii cares-au achitat din prejudiciu sunt din sponsorizari, fix cu aceastas destinatie, dar pentru acoperirea restului de bani nu mai exista agenti economici dispusi sa contribuie. Cei din PSD, majoritari in conducerea Primariei, se prefac ca nu e treaba lor desi marii beneficiari ai chefului de la Miorita sunt liderii social democrati.

Pur si simplu acestia nu vor sa plateasca!

Decizia Curtii de Conturi nu a fost atacata in termen si s-a pierdut acest drept si practic, conform legii, banii trebuie recuperati de la primarul in functie, desi acesta nu a avut nici in clin nici in maneca cu aceste petreceri. Dealtfel Flutur a declarat:

Nu-mi ramane decat sa ma indrept in nume personal in instanta impotriva celor care au dispus aceste cheltuieli nelegale. Pomana din bani publici este un artificiu PSD dar acum trebuie sa si plateasca pentru ca s-a constat ca ce au facut este nelegal”.

In incercarea disperata de a scapa de plata a 1,2 miliarde s-a incercat a se da vina pe fostul director economic al Primariei, Valerian Sanduc insa acesta nu a fost la serviciu in perioada in care s-au cheltuit acesti bani, fiind bolnav. Dealtfel acesta a decedat intre timp. In acel moment Curtea de Conturi a anutat ca daca fostul director Sanduc este vinovat de paguba, se ma merge impotriva mostenitorilor legali. In acel moment s-a renuntat a se mai da vina pe persoana decedata si totul a ramas in aer, singurul bun de plata fiind primarul in functie, indiferent cine e el.

In anul 2014, pe proprie raspundere si fara sa aiba la baza o hotarare de Consiliu Local, Ovidiu Portariuc a decis organizarea unui revelion al pensionarilor incheind in acest sens un contract cu sociatetatea SAVCOM, care administreaza complexul Miorita din Centrul Vechi al orasului.

rev pens1

Suma constatata a fi nelegal cheltuita este de 118.366 RON. Nici nu a fost aprobata de CL si nici nu avea surse de fiantare ca de exemplu sponsorizari sau buget. Initial au fost contractate la Miorita 450 de locuri la pretul de 60 de RON de persoana pentru un meniu. Imediat se face un act aditional deoarece cereri pentru distractie degeaba erau foarte multe, si se contracteaza un numar de 800 de locuri la un pret majorat al meniului, de 70 de RON de persoana din care, incredibil 15 locuri au fost pentru presa!!!!!!!!!!!!!

Se mai face imediat un act aditional imediat dupa aceea pentru inca 42 de locuri care au fost rezervate pentru oficilitati. Cel mai probabil majorarea de tarif a fost pentru ca oficilitatile sa poata manca, bea si dansa gratuit, pe banii pensionarilor. Nu s-a prezentat vreo chitanta ca o singura oficilitate si-a platit locul. Si aici ne referim la lideri PSD, directori de institutii si demnitari publici care au profitat de acest moment pentru a-si face imagine. Incredibil pentru compartimentul financiar contabil al Primariei au facut aceste plati in ianuarie 2014 iar bugetul a fost votat insa 3 luni mai tarziu. Practic tot codul fiscal a fost calcat in picioare laolalta cu legea adminisratiei publice locale. Asta ca pentru 42 de smecheri si 15 jurnalisti sa manance si sa bea gratis. Niciunul nu a platit. Ia priviti ce distractie a fost!

O parte din plati au fost contractate si facute inca din decembrie 2013 cand Primaria nu avea nici bani in buget. Pentru acestea nu s-a prezentat nici macar documente justificative, asa cum sustin controlorii Curtii de Conturi.

rev pens2

Sute de milioane de lei s-au scurs din Primarie in aces perioada pe diverse plati si cheltuieli. O parte au fost contestate in instanta si anulate insa banii cheltuiti pentru Revelionul pensionarilor in 2014 nu reusit sa fie exonerati de la plata.

Curios este faptul ca desi Cosmin Andrei, actualul candidat PSD la Primaria Botosani stie de toate aceste probleme nu a facut nimic pentru a rezolva situatia. Asta desi a facut parte din echipa Portariuc si a condus orasul mai mult decat fostul primar, acesta fiind un impatimit al delegatiilor lungi. Se pare ca banii publici si modul in care sunt cheltuiti sau trebuie recuperati nu este o prioritate a candidatului PSD, asemenea punct nefiind prins in programul sau electoral.

de |2020-09-10T08:22:41+03:0010 septembrie 2020|Important, TOP NEWS|

Leave A Comment