Așa cum a anunțat în urmă cu o lună de zile președintele PNL Botoșani, senatorul Costel Șoptică și candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, în cel mai scurt timp, se va deschide un Punct de Lucru al Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatricularea Vehiculelor și în municipiul Dorohoi. Chiar astăzi, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a făcut public numele localităților din întreaga țara unde se deschid puncte secundare de lucru pentru înmatriculări, printre care și municipiul Dorohoi.

”Este o dovadă în plus a implicării mele în tot ceea ce înseamnă problemele și necesitățile județului Botoșani. Omul trebuie ajutat, nu încurcat nici în documente, nici în drumuri interminabile. De aceea s-a procedat la descentralizarea serviciilor de obținere a permiselor și înmatriculare a vehiculelor unde există distanțe mai mari între reședința de județ și cetățeni. În cazul nostru, botoșănenii din zona Dorohoi și a comunelor limitrofe nu vor mai fi nevoiți să se prezinte la sediul principal din municipiul Botoșani, ci vor avea punct de lucru chiar în Dorohoi”, a declarat Costel Șoptică, candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani. Măsura vine ca urmare a volumului mare de solicitări din partea botoșănenilor, dar și pentru a evita aglomerațiile.

La ora actuală, se fac demersuri pentru identificarea spațiului în care să funcționeze Serviciul de Înmatriculări pentru ca în cel mai scurt timp să devină funcțional.

Este un proiect la care, împreună cu întreaga mea echipă din minister, lucrăm de șase luni. Ar fi fost de neconceput ca județul Botoșani, în speță zona Dorohoi, să nu apară pe lista respectivă. Primul pas și cel mai important, s-a făcut – a fost semnat ordinul de înființare a acestui centru secundar. Implementarea efectivă a proiectului în cel mai scurt timp cade de acum pe umerii factorilor de decizie locali. Întregul demers este făcut în beneficiul cetățenilor din zona respectivă, care astfel vor economisi timp și bani”, a declarat secretarul de stat în MAI, botoșăneanul Gheorghe Sorescu.

Scopul candidatului PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Botoșani, Costel Șoptică, este ca fiecare botoșănean, indiferent de localitatea din care face, indiferent ce culoare politică are administrația locală, să aibă acces la serviciile publice.