Adevaruri ascunse despre investiile mult laudate pe care primarul Marcel Marcu le-ar fi facut la Lunca!

Desi realitatea il contrazice, primarul comunei Lunca continua sa isi prezinte pe bani grei in presa locala „realizarile” pe care nu le are! In data de 15 septembrie, la comanda lui Marcel Marcu si pe banii Primariei desi este campanie electorala, o publicatie locala, a scos la iveala un reportaj despre cat de bine se traieste in comuna Lunca si ce multe face primarul pentru comunitate. Urmeaza saptamana viitoare o a doua parte a reportajului pentru ca Marcel Marcu a „facut” foarte multe pentru comuna pe care o pastoreste de 4 mandate. Iata realizarile:

 

„Unul dintre cele 9 poduri și podețe afectate de inundaţii și care au fost reabilitate i reconstruite anul trecut a fost podul din lemn peste râul Sitna, situat pe DC41B, care a fost distrus de ape. În locul acestuia, Primăria comunei Lunca a construit unul mai trainic şi mai sigur, din beton armat. Investiţia, în valoare de 1,6 milioane de lei, a fost făcută cu bani alocaţi de Guvern prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală.”

In sprijinul afirmatiei, primarul Marcu publica o poza cu el pe un pod despre care a spus ca e trainic si sigur. In realitate, podul arata asa:

Evident, nu pare nici trainic si nici sigur, ba mai mult pare ca banii publici s-au cheltuit pe o lucrare de mantuiala. Si tot primarul Marcu nu spune ca podul din Baznoasa, asa cum a fost realizat de catre firma Tehnic Assist, nu a fost receptionat. Chiar el a refuzat sa semneze receptia  fara un proces verbal de constatare a defectiunilor, din cauza lucrarilor slab calitative si a faptului ca podul este efectiv stramb:

Deci aceasta este lucrarea nereceptionata si gresita cu care Marcel Marcu, prezentand-o, mai doreste inca un mandat in fruntea primariei Lunca.

La fel ca si in cazul podului de peste Sitna, ca si realizari, sunt prezentati cei cativa kilometri de asfalt care au fost pusi in patru ani pe raza comunei. Un calcul matematic arata ca s-au asfaltat mai putin de 4 kilometri pe an pe perioada mandatului lui Marcel Marcu. El prezinta in reportajul publicat pe banii Primariei un drum fara cusur, insa in realitate el arata asa:

Proiectul de„MODERNIZARE a DRUMURIlor COMUNALE DE PE RAZA COMUNEI LUNCA, a fost apreciat de localnicii sătui de praf şi de drumuri proaste, pe care nici cu căruţa nu mai puteau merge. După ani de aşteptare, au văzut, cu ochii lor, cum comuna îmbracă haine noi. Administraţia locală a primit fonduri guvernamentale pentru modernizarea a 15 km de drumuri comunale DC40, DC41 și DC 41A. Proiectul, în valoare de 6,1 milioane de lei, a fost finanţat prin PNDL . Totodată, au fost asfaltate mai multe tronsoane de drum în satele Lunca, Stroești, Stănești și Zlătunoaia.
Cam asa se lauda Marcel Marcu cu drumurile gata stricate pe care firma de casa a Primariei Lunca, Conrec, desi licitatia a fost castigata de Symetrica Veresti. Drumul a fost receprionat de primarie dupa ce a fost reparat inca odata, tot de Conrec cu banii de la asigurari. Primaria l-a receptionat gata stricat iar in acest moment este iesit din garantie.
Ca un final apoteotic la prima parte a reportajului cu realizari marete in comuna Lunca, Marcel Marcu povesteste despre cum vrea el sa traga gaz, apa curenta si canalizare in comuna. Desi a avut patru mandate la dispozitie, adica 16 ani sa faca acest lucru, Marcu abia acum se gandeste la civiliatie. El viseaza investitori si tineri care se intorc acasa de la munca din italia. Singurii investitori din comuna sunt fermierii si strainii care au pacalit lumea si au cumparat terenurile cu o nimica toata. In acea perioada, tot Marcel Marcu era primar. Dar despre bunastarea familiei Marcu, bunastare tinuta ascunsa de ochii celor din comuna Lunca, in materialul viitor.
de |2020-09-19T09:19:20+03:0019 septembrie 2020|Fără categorie, TOP NEWS|

Leave A Comment