Dragii mei botoșăneni,

Cu două luni în urmă mi-am asumat candidatura la Primăria municipiului Botoșani pentru a continua proiectul ALDE, abandonat înainte de începerea campaniei electorale, de reprezentantul formațiunii noastre politice anunțat pentru alegerile municipale. A fost o decizie grea, dar care mi-a schimbat radical percepția despre rolul pe care trebuie să îl joace autoritățile locale în viața comunității.

Acțiunile pe care le-am realizat împreună cu echipa ALDE în toată această perioadă, m-au convins că pot fi de folos municipiului Botoșani și că dorința mea de a ajunge la conducerea acestuia este în concordanță cu așteptările cetățenilor. Nu am promis atingerea unor obiective mărețe, precum contracandidații mei, nu am prins în programul meu pentru mandatul 2020-2024 proiecte nerealiste, ci m-am axat doar pe acțiuni care pot fi înfăptuite, de bun simț, pe care orice municipalitate care își respectă cetățenii, le-ar fi realizat până acum.

Îmi asum cu toată responsabilitatea următoarelor obiective concrete: refacerea infrastructurii drumurilor de la periferia municipiului Botoșani și racordarea locuințelor din aceste zone la utilitățile de apă și canalizare, creșterea nivelului de siguranță rutieră pe întreg municipiul, prin activități coerente de sistematizare a circulației, finalizarea locuințelor ANL din cartierul Cișmea, realizarea de noi spații de joacă pentru copii și modernizarea celor existente, precum și revitalizarea centrului istoric.

Totodată, voi avea o abordare independentă de cea a celorlalte partide politice. Am făcut deja primele demersuri și voi continua să reunesc botoșănenii interesați să se implice în dezvoltarea municipiului și a cartierelor sale pentru a  conlucra la rezolvarea problemelor sociale, de mediu, de securitate sau de infrastructură, pe care aceștia le identifică. Cred într-o dezvoltare colectivă și vreau să demonstrez botoșănenilor că administrația locală nu înseamnă un primar despre care afli din presa locală, doi viceprimari care încearcă să pună bețe în roate, alături de un consiliu local ostil proiectelor de dezvoltare, ci o echipă omogenă, care să lucreze împreună pentru bunăstarea comunității.

A mai rămas o săptămână până la votul final și vă rog, dragi botoșăneni, ca până pe data de 27 septembrie să analizați obiectiv întreaga campanie. Vă rog  să țineți cont de faptul că de 8 ani încoace municipiul Botoșani a bătut pasul pe loc, sub directa conducere a celor două mari partide PSD și PNL, care se consideră și acum  îndreptățite să vă conducă destinele. Eu nu vă cer un vot negativ împotriva celor două partide, ci să-mi oferiți încrederea dumneavoastră, pentru că doar în acest mod voi putea implementa proiectele pe care mi le-am propus.

Dezvoltarea se poate face doar prin acțiuni pozitive, astfel încât trebuie înlăturată lupta constantă a PNL-ului și a PSD-ului din forul deliberativ local. Consider că o reînnoire a clasei politice aflată acum la conducerea municipiului este utilă, de aceea vă invit să acordați sprijin echipei ALDE, care va aduce echilibrul și va contribui la revitalizarea Botoșaniului.

 

Roxana Florentina Țurcanu – candidat ALDE la Primăria municipiului Botoșani

Realizat la comanda Partidului Alianța Liberalilor și Democraților Botoșani , de S.C. PLAY BY PLAY S.R.L., Cod Unic de Identificare mandatar financiar 21200063.