Darapanaturi, jeg, mizerie si pustiu. Asta se gaseste la sediul PSD din Centrul Vechi al orasului care sta inchis de mai bine de 7 ani, in propietatea partidului dar lasat de izbeliste.

Gratii comuniste la geamuri, un lacat mare, tencuiala cazuta, iar daca privesti pe geam inauntru e un haos, mizerie de nedescris. Cladirea, monument istoric a intrat in proprietatea PSD dupa ce partidul a fuzionat in trecut cu PSDR-ul si a devenit sediu al organizatiei municipale PSD. Organizatia municipala PSD este condusa in prezent de Cosmin Andrei, candidat al partidului la functia de primar al municipiului Botosani.

Cosmin Andrei nu a pomenit nimic in campanie despre acea cladire care parca sta pregatita pentru un tun imobiliar. Situata in Centrul Vechi al orasului, langa biserica Uspenia, sediul PSD murdareste zona prin faptul ca a fost lasat in paragina de catre proprietari.

Vecinii se intreaba cum PSD poate conduce un oras printr-un primar precum Cosmin Andrei si nu este in stare sa dea cu var si sa igienizeze o cladire monument istoric. Practic dupa ce au vaduvit pe botosaneni de Casa de Casatorii cumparand-o la un pret de nimic drept sediu de partid, PSD mai ingropa o cladire istorica pentru Botosani pur si simplu din cauza neglijentei, incompetentei si a faptului ca nu le place curatenia.

10.000 de ron de fiecare candidat la o functie de primar din judet. Acesta a fost tariful PSD pentru cei care se doresc pentru 4 ani edili si sunt si agreeati de partid. Totodata la bugetul de campanie au contribuit absolut toti cei care se regasesc pe liste in special in pozitii considerate eligibile. Practic pentru aceasta campanie PSD Botosani a strans peste 10 miliarde de lei veni bani care i-au folosit pentru a se promova. Au umplut judetul cu bannere in precampanie iar in campanie curg paralele pentru presa, comunicate care par mincinoase, afise, pliante, televiziuni si promovare on-line. Mai mult decat atat PSD se joaca si dea presa sustinand un site care improasca cu mizerii si unde nimeni nu isi asuma ce scrie. Nu se dau numele reale, nu se stie cine sunt proprietarii si nu se verifica nici o informatie. Se scrie dupa cum dicteaza Doina si Cosmin.

Toti acesti bani se cheluie in campanie tocmai ca PSD sa ajunga din nou sa conduca orasul si judetul. Nici un leu nu s-a alocat pentru reabilitarea cladirii monument din Centrul Vechi al orasului, unde cateva sute de milioane ar rezolva problema. Dar pleiada de directori, senatori, deputati si doritori de functii din PSD au arici in buzunare cand e vorba de comunitate. Nu acelasi lucru se poate spune cand este de cheltuit bani pentru rezolvarea intereselor personale.

Problema este ca PSD nici nu folosesc acesta cladire de pe strada Savenilor, nici nu o redau in circuitul comunitatii. Ea sta abandonata in conditiile in care exista multe fundatii de copii sau tineret, asociatii de ajutorare sau organizatii caritabile care cauta sediu si nu gasesc.