Incredibil cata bataie de joc din banul public! Fiul primarului din Lunca, Maricel Marcu isi trage pensiune pe fonduri europene fix intr-o casa detinuta de matusa sas dreapta, sora primarului. Afacerea este in valoare de 650.000 de RON din care 150.000 de RON a platit Cornel Petrea Marcu, fiul primarului, cash, din bani proprii.  Afacerea pusa la cale de familia primarului Marcu se va finaliza cu un ditamai vilaul in centrul comunei Lunca, care chipurile va fi pensiune.

Proiectul prevede ca dupa 5 ani, obiectivul construit din fonduri europene isi poate schimba destinatia. In acel moment, mai precis in 2025 cel mai probabil pensiunea din zona turistica Lunca-Zlatunoaia se va transforma in locuinta paticulara, proprietatea familiei Marcu.

Casa surorii lui Maricel Marcu se afla situata in centrul localitatii Lunca, in imediata vecinatate a Primariei si a locuintei primarului. La sosea. Ea a fost aleasa de familia Marcu drept pozitie pentru o pensiune de 6,5 miliarde de lei vechi. Pensiune turistica care ca avea camere de cazare, bucatarie si facilitati pentru cei care se vor caza, inclusiv parcare.  Viitorii proprietari nu au ales un loc de constructie in vreo poienita frumoasa, la o margine de padure sau pe langa manastirea Cozancea, singurul obiectiv turistic din zona. Au ales fix centrul comunei, tocmai parca pentru a descuraja pe cineva sa se cazeze. Asa cum se vede si din fotografie, casa este fix langa a primarului.

Imobilul a fost cumparat de sora lui Maricel Marcu de la fostul CAP. A a fost sediul Cooperativei Agricole de Productie iar dupa ce a intrat in patrimoniul familiei primarului a fost inchirita la diverse institutii: farmacie, cabinet medical, posta. In curand va deveni pe bani europeni pensiune!

Practic bani cu care putea fi construita o pensiune intr-o zona pitoreasca au ajuns pe mana unui intrprinzator cu „pile” sus puse la primarie care face pensiune la Lunca Botosani in casa matusii gard in gard cu casa lui tata.

Mai mult ca sigur i-au hipnotizat pe cei din comisia de atribuire a fondurilor si au capatat cele 5 mld vechi pentru a putea incepe lucrarile. Zona este total lipsita de atractivitate din punct de vedere turistic iar o pensiune aici nu isi justifica prezenta sub nici o forma!

Cornel Petre Marcu a obținut finanțarea prin intermediul societății Safetech Alert SRL, pe care a înființat-o în luna septembrie 2017 și care are ca principal domeniul de activitate „facilități de cazare pentru vacante și perioade de scurta durată”. Cu toate acestea, din programul de campanie al lui Maricel Marcu au lipsit punctele prin care trebuia sa spuna ca va pune Lunca pe harta turistica a tarii.

Cel mai probabil, ocupat cu impartirea mastilor din partea Guvernului, pe care le-a inmanat personal la oameni spunand ca sunt din partea sa si a primariei, a uitat acest lucru.