Ieri in cadrul unei conferinte de presa desfasurate in sala de sedinte a Consiliului Local, Cosmin Andrei si-a clamat victoria in alegerile locale, pentru postul de primar. El a facut o trecere in revista evenimentelor din si de dupa noaptea alegerilor sustinand ca votul botosanenilor, asa cum a fost el numarat de catre membrii sectiilor de votare este cel corect, si ca acest rezultat nu mai poate fi schimbat:

Am făcut această conferință de presă pentru a transmite botoșănenilor că am câștigat alegerile la Botoșani. Nu avem încă această confirmare a câștigării alegerilor, pentru că sunt depuse o serie de contestații de către domnul Flutur, după ce a aflat că nu a câștigat alegerile. 

Spune domnul Flutur că nu ne-am bucurat că am câștigat aceste alegeri. Noi nu am făcut aceste alegeri pentru noi, ci pentru botoșăneni. Am fost rezervați pentru că am așteptat rezultatele finale, lucru pe care îl fac și acum. O victorie nu se clamează pe bucuria pe care o manifești sau nu, se clamează pe rezulltatele finale, pe care le vom primi, după ce utilizăm toate căile de atac”.

Cosmin Andrei face observatia corecta ca nimeni din PNL inafara de Catalin Flutur si consilierii sai nu a facut nici o declaratie pe seama rezultatelor alegerilor din municipiul Botosani. Practic, in aceste momente Flutur este parasit de partid care este mai interesat in acest moment de negocieri in ceea ce priveste majoritati si viceprimari prin mediul rural decat in municipiul resedinta de judet.

In acest moment, rezultatul alegerilr din Botosani se afla in pixul judecatorilor dupa ce mai multe contestatii au fost depuse la Tribunal si Judecatorie. Andrei spune ca el si PSD, partidul din care face parte va respecta orice decizie a instantelor de judecata:

Daca va hotara instanta sa se renumere, atunci se va renumara, dar rezultatul nu va fi schimbat pentru ca acum e cel corect, nimeni nu a furat nimic. Toate procesele verbale au fost semnate si de catre reprezentatii PNL care nu au formulat nici o obiectiune in noaptea alegerilor atunci cand legea permitea, la sectii. Acum nu fac decat sa blocheze orasul”.