Flutur astepta judecata drepta de saptamana viitoare: „Peste câteva zile, vom afla cu toții cine este primarul votat de botoșăneni, nu pe cel inventat din pix pe documente modificate arbitrar, iar circul disperării roșii va lua sfârșit.”

Primarul Catalin  Flutur a decis sa nu renunte la lupta. Decizia de ieri a Tribunalului Botosani a fost nefavorabila PNL care obtinuse la BEM renumararea voturilor din 18 sectii si a voturilor nule. Flutur considera ca are cele mai mari sanse la instanta de fond saptamana viitoare cand se va judeca oportunitatea si legalitatea renumararii. In urma conferintei de presa de ieri unde viceprimarul Cosmin Andrei si-a declarat oficial pentru prima data cu subiect si predicat victoria si in urma deciziei Tribunalului Botoasan, a fost emis urmatorul comunicat de presa din partea biroului primarului:

PSD și candidatul Cosmin Andrei încearcă cu disperare să se opună aflării adevărului privind votul exprimat de botoșăneni la alegerile locale, agățându-se cu dinții doar de acele cifre care le convin dintre cele consemnate în documentele aferente procesului electoral de duminică.
Biroul Electoral Municipal (BEM) Botoșani și Biroul Electoral Județean (BEJ) Botoșani au decis că trebuie făcută, din motive legale, bazate pe probe temeinice, renumărarea voturilor nule din toate cele 85 de secții de votare din municipiu, precum și a tuturor voturilor exprimate într-un număr de 18 secții de votare.
Pentru a amâna momentul adevărului, acela în care vom afla cu toții câte voturi au obținut de la botoșăneni în realitate candidații, pesediștii au atacat în instanță deciziile de renumărare adoptate de BEM și validate de BEJ.
Pentru a încâlci și mai mult lucrurile, fiecare din cele două decizii de renumărare a voturilor (cea privind voturile nule din toate secțiile și cea privind toate voturile exprimate în 18 secții) a fost atacată de câte 4 (patru) ori: de două ori la Judecătoria Botoșani, de către candidatul Andrei, respectiv de către PSD, și de alte două ori la Tribunalul Botoșani, iarăși de către candidat, respectiv de către partid.

Hățișul solicitărilor duble depuse în paralel de PSD și de candidatul său a fost dezlegat astăzi de instanțele de judecată. Judecătoria Botoșani a hotărât astfel că nu este de competența sa luarea acestor decizii privind procesul electoral. În consecință, Tribunalul Botoșani este cel care va hotărî pe fond, săptămâna viitoare, asupra deciziilor de renumărare a voturilor. Până la adoptarea acestei hotărâri, renumărarea voturilor nu se poate face, fiind suspendată, așa cum a decis deocamdată Tribunalul Botoșani.
Așadar, disperarea cu care PSD și candidatul său se agață de niște cifre asupra cărora planează dubii din ce în ce mai mari face ca botoșănenii să nu își poată afla noul primar ales mai devreme de săptămâna viitoare.

Vestea bună este aceea că acțiunile obstrucționiste ale pesediștilor nu vor putea amâna la infinit momentul adevărului, astfel încât, peste câteva zile, vom afla cu toții cine este primarul votat de botoșăneni, nu pe cel inventat din pix pe documente modificate arbitrar, iar circul disperării roșii va lua sfârșit.
Presiunea uriașă pusă astăzi de PSD pentru ca Biroul Electoral Municipal să nu mai aștepte hotărârea instanțelor judecătorești cu privire la începerea renumărării și să închidă procedurile legate de alegeri fără a mai face această renumărare pe care biroul însuși a decis-o nu poate avea niciun efect!
Este absurd – ca să nu mai vorbim de legalitate – ca tu, Birou Electoral Municipal, să decizi că este absolut necesară renumărarea unor voturi pentru a putea spune care este câștigătorul real al alegerilor pentru primărie și, după câteva zile, tot tu, Birou Electoral Municipal, să stabilești la presiunea PSD un ”primar din pix”, înainte de a face ceea ce ai decis că este obligatoriu să faci pentru a afla adevărul.

de |2020-10-03T06:20:20+03:003 octombrie 2020|TOP NEWS|

Leave A Comment