Tribunalul Botosani a decis ieri: se suspenda numaratoarea voturilor pana la judecarea procesului in fond. Orasul ramane inca in ceata, fara un primar ales. Cel mai probabil, judecata in fond va avea loc saptamana viitoare.

PSD a contestat in instanta renumararea voturilor nule si a celor din 18 sectii. Acest lucru fusese decis de catre Biroul Electoral Municipal cu majoritate de voturi. Tribunalul Botosani a decis ieri sa suspende decizia BEC si a trimita cauza la judecata dreapta.

Reprezentantii PNL reclama mai multe nereguli in 18 sectii de votare. Este vorba de voturi anulate aiurea, procese verbale motificare si cifre modificate din pix in favoarea unui candidat. BEM a luat in seama reclamatiile facute de PNL si a decis numaratoare inca odata a voturilor nule si a voturilor din 18 sectii.

PSD a contestat si obtinut suspendarea renumararii voturilor pana la judecata pe fond a procesului pe care tot ei l-au deschis. Cel mai probabil acest lucru se va intampla saptamana viitoare.

La aceasta ora informatiile sunt ca BEM a convocat astazi la ora 9 toti membrii, 11 la numar pentru incheierea activitatii si inchiderea biroului. In acest caz este de asteptat si ca BEM va valida mandatul de primar al candidatului Cosmin Andrei cu toate ca exista procese pe rol in ceea ce priveste corectitudinea numararii voturilor.