Cu doar 16 voturi diferenta, Cosmin Andrei este noul primar al municipului Botosani. El a primit investitura de la membrii BEC si cel mai probabil aceste zile se ocupa de formarea noului cabinet. PSD si Cosmin Andrei nu au majoritate in Consiliul Local decamdata cu doar 11 consilieri. PSD va incerca cel mai probabil sa faca alianta cu Pro Romania sau USR, avand nevoie de un singur vot pentru a-si impune hotatarile.

Nu a fost anuntata data cand efectiv Andrei va fi uns primar insa cel mai probabil se va intampla pana la finalul acestei saptamani. Toate contestatiile de la BEC au fost suspendate de instanta de judecata, fapt care nu a oprit procesul de investire. Ramane ca cei doi candidati sa continue alegerile la Tribunalul Botosani unde saptamana aceasta este programat primul termen la contestatia PSD de oprire a renumararii voturilor nule si a celor din 18 sectii asa cum a decis BEC.

Cosmin Andrei si-a anuntat victoria inca de sambata pe pagina personala de facebook, unde a reusit sa stranga un numar record de comentarii si felicitari, peste 15.000.