Scandal monstru la USR Botosani. Membrii birourilor de conducere, atat municipal cat si judetean au cerut demisia de urgenta a conducerii partidului dupa esecul major de la alegerile locale din 27 septembrie. Deocamdata s-a luat decizia suspendarii din functie a vicepresedintelui Ady Hobjila, responsabilul cu comunicarea din partea USR. Este asteptata demisia presedintelui Andrei Dranca si a vicepresedintelui Marcel Gheorghita.

USR Botosani a terminat alegerile in genunchi dupa ce a reusit sa scoata doar 2 consilieri municipali si nici un consilier judetean. Considerata a treia forta politica din Romania, USR s-a irosit in Botosani bazandu-se pe o campanie electorala fara proiecte, fara viziuni si fara a atinge chestiuni concrete de importanta cetateneasca. USR-istii s-au multumit sa fie prezenti in exces pe retelele de socializare unde au dus o campanie negativa, injurand pe toata lumea.

Cel mai probabil USR va capata si un post de viceprimar, prin Marcel Gheorghita. Surse din cadrul partidului au anuntat ca acesta s-a intalnit deja cu lideri PSD care i-au propus acest post pentru a-si asigura majoritatea in CL. Aceast zvon a alimentat furia membrilor de partid care au cerut demisia liderilor. Demisia acestora a fost ceruta si de catre presedintele Barna intr-o teleconferinta care a avut loc imediat dupa aflarea rezultatelor la scrutinul local. USR a reusit „performanta” sa faca in judetul Botosani doar 3%