COVID-19: Purtarea măştii de protecţie devine obligatorie pe o rază de 100 de metri în jurul școlilor din Botosani!

Autorităţile din Botoşani au decis să instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 de metri în jurul instituţiilor de învăţământ din judeţ, măsura urmând să intre în vigoare de astazi.

Este al doilea județ care instituie această măsură, după Galați.

Prefectura Botoşani a transmis, luni, printr-un comunicat de presă, că în cadrul şedinţei Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a fost luată decizia ca masca de protecţia să devină obligatorie în apropierea unităţilor de învăţământ.

Începând cu data de 6 octombrie 2020, se instituie obligativitatea purtării măştii de protecţie pe o rază de 100 m în jurul unităţilor de învăţământ din judeţul Botoşani, precum şi în perimetrul acestora”, se arată în comunicatul Prefecturii Botoşani.

Sursa citată menţionează că o altă măsură luată de CJSU se referă la aprobarea scenariului 1 de funcţionare pentru Şcoala Gimnazială ”Elena Rareş” din municipiul Botoşani începând cu data de 6 octombrie.

De asemenea, prin hotărârea Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Mavromati” primeşte temporar trei construcţii uşoare din elemente modulare necesare pentru asigurarea triajului epidemiologic al tuturor pacienţilor, în concordanţă cu Planul de măsuri aprobat pentru diminuarea riscului de propagare a virusului Covid-19, având în vedere temperaturile scăzute şi precipitaţiile specifice sezonului rece.

By |2020-10-06T06:25:03+03:006 octombrie 2020|Fără categorie, TOP NEWS|

Comenteaza

Go to Top