Asta s-a intamplat de fapt si de drept la USR in Botosani. Dupa o campanie electorala extrem de mizera, in care au aruncat pe mai toate retelele de socializare cu invective in adversarii politici, USR s-a trezit cu 3%. Acesta a fost rezultatul direct al luptei politice pe care au dat-o, lupta pe care au abordat-o gresit fiind sanctionati la vot de catre botosaneni, care au demonstrat ca nu-s chiar asa de prosti incat sa ia de bune niste poze trucate pe facebook si niste mesaje golanesti, nedemne de un ales.

Injuraturi, conturi false, plangeri penale, scandal in partid, lipsa de idei si de viziune, toate au contribuit la o infrangere a USR pe care mai toata lumea priceputa la politica o anticipau. Doar ei nu.

Slab condusi de un presedinte extrem de usor influentabil si fara „cojones” sa ia decizii grele, USR s-a zbatut in propria zeama nereusind decat sa-si puna afisul de partidul injuraciosilor. Si culmea, chiar cu 3% obtinuti ei inca se mai cred importanti, neadmitandu-si greselile, cramponandu-se pe functii.

Altii, la asemenea rezultate, erau acasa de multa vreme. La USR parca nimic nu s-a intamplat, totul normal, cei doi alesi din CL se pregatesc sa-si ridice mandatele.

Nu cred ca acestia sunt tinerii care vor sa schimbe fata politicii in Botosani. Nu schimbi minciuna si promisiunea electorala cu injuratura si jignirea. Mai bine un mincinos dovedit, pe care stii cum sa il iei, stii ce sa crezi si ce nu din ce spune, decat un irsacibil injuracios, fara planuri si fara idei, cu ganduri fixe si realizari putine.

Si totul a pornit inca din iarna de cand USR-istii, in loc sa faca planuri si sa adune idei de a face bine comunitatii asa cum au declarat sa isi doresc, au preferat sa smenuiasca listele de candidati si sa declare pe unii nestatutar drept reprezentanti ai partidului pe liste. Si de atunci scandalurile s-au tinut lant, dezertari din partid, sedinte cu scandal, lipsa conferintelor de presa, jigniri adresate jurnalistilor care, „rau intentionati”, puneau piedici schimbarii.

Probabil asa au si judecat botosanenii cand pe 27 septembrie i-au trimis pe USR-isti sa se spele, murdari de propriile dejectii verbale.